Kultúra 2023. június 16. 17:30

Megnyílt a Kiskun Alapfokú Művészeti Iskola kiállítása 

Képgaléria
Megnyílt a Kiskun Alapfokú Művészeti Iskola kiállítása 
A Kiskun Alapfokú Művészeti Iskola növendékeinek munkáiból nyílt kiállítás június 15-én, csütörtökön a Móra Ferenc Művelődési Központban.

Az eseményen Jankovszki Zoltánné, a művészeti iskola igazgatóhelyettese köszöntötte a megjelenteket és örömének adott hangot, hogy ismét bemutathatják az elmúlt évben született alkotásaikat. A Kiskun Alapfokú Művészeti iskola növendékei Bugacon, Helvécián, Kecskeméten és Kiskunfélegyházán munkálkodtak, nagyon sokrétű, izgalmas alkotások születtek kezeik által. Andrea elmondta, hogy több pályázaton is sikereket értek el, ami mind növendékeik tehetségét bizonyítja. Beszéde végén a kollégáknak megköszönte az egész éves munkáját és a kiállítást ünnepélyesen megnyitotta.

A folytatásban Maróti Antalné részletesen bemutatta a kiállított tárgyakat, a bugaci, helvéciai, kecskeméti és kiskunfélegyházi növendékek munkáit elemezve. Beszédében sok dicséret, bíztatás hangzott el, több jótanáccsal is szolgált, amelyeket annak idején, művészeti pályáján ő is felhasznált.

Az eseményen az iskola rézfúvós együttese is közreműködött, a kiállítás július 3-áig megtekinthető a Móra Ferenc Művelődési Központ aulájában.

Z. A. 

Fotó: Fantoly Márton
            

Kövessen minket a Facebookon is!