Helyi hírek 2023. július 4. 11:00

Leköszönő elnökségi tagokat búcsúztatott a Kiskunfélegyházi Nyugdíjas Klubok Egyesülete

Képgaléria
Leköszönő elnökségi tagokat búcsúztatott a Kiskunfélegyházi Nyugdíjas Klubok Egyesülete
Jó hangulatú összejövetelt szervezett a Kiskunfélegyházi Nyugdíjas Klubok Egyesülete július 3-án, hétfőn délelőtt. A klubvezetők beszámolói és a kedélyes beszélgetések mellett egy nagyon fontos eseményre is sor került a program során: Mátyus Imréné Borika vezetőségi tag és Juhász István egyesületi elnök köszönt el a csoporttól és a vezetőségi feladatoktól.

Az elmúlt 16 év munkáját megköszönve búcsúztatták őket a klubvezetők és a jelenlévők, jó szívvel emlékezve az elmúlt évekre. A köszöntő beszédek mellett virággal és ajándékkal kedveskedtek a leköszönő vezetőségi tagoknak.

Juhász István meghatottan köszönte meg a figyelmességet, majd visszaemlékezett az elmúlt évekre. Mesélt gyermekkoráról, az akkori szokásokról. Életének összefoglalása közben úgy fogalmazott, hogy az emberek valahogy mindig vonzották, nagyon szívesen beszélgetett velük. Korábbi munkahelyén is feladata volt, hogy sokszor segítse és meghallgassa őket.  Amikor jelölték elnöknek az egyesületnél, úgy gondolta, hogy talán 5 évre szól a megbízatás, ami végül 16 év lett.

– Most mi is elfáradtunk és nagyon köszönjük azt, hogy megértettétek, hogy 16 év után szükség van nekünk is arra, hogy a családdal töltsünk időt. Az unokáimmal örömmel foglalkozom és köszönöm nektek, hogy ezt méltányoltátok és rövidesen át tudjuk adni a feladatokat az új vezetésnek – mondta.

Jó egészséget kívánt az újaknak és biztosított mindenkit, hogy emberileg és barátilag is minden segítséget megad a folytatásban nekik. Felhívta rá a figyelmet, hogy a fiatal nyugdíjasok bevonása nagyon fontos a jövőben, hogy megmaradjon az egyesület és a tagok létszámát is növelni tudják.

Mátyus Imréné Borika beszédében elmondta, hogy őt a véletlen hozta a nyugdíjas klubba. Ahogy fogalmazott, a legjobb időben találta meg őt ez a lehetőség, kihozta a mélypontról. Hangsúlyozta, hogy ezt kellene a fiatal nyugdíjasoknak is megérteni, hogy nem szabad elzárkózni a közösségtől. Mindenkinek megköszönte a segítséget, kiemelve Udvardi István munkáját.

Az esemény folytatásában pezsgős koccintás keretében kívántak a leköszönő vezetőségi tagok sok sikert az újaknak: Magonyné Kis-Czakó Katalin elnöknek, Horváth Ferenc elnökhelyettesnek, Győriné Farkas Annának, Szőriné Kis Gabriellának és Németh Lászlóné vezetőségi tagoknak.

Z. A.

Fotó: Fantoly Márton  
              

Kövessen minket a Facebookon is!