Helyi hírek 2023. július 8. 06:00

Három vármegyei településen láthatják a János vitéz táncjátékot

Képgaléria
Három vármegyei településen láthatják a János vitéz táncjátékot
A Petőfi 200 emlékév kiskunfélegyházi nyitóeseménye volt 2022. szeptember 3-án, a Félegyházi Táncszínház előadásában a János vitéz táncjáték ünnepélyes előadása.

A darabot rendezte és koreografálta Papp Nóra és Kátai Tibor, zenei szerkesztője Juhász Gábor. Az akkor hatalmas sikerrel játszott művet júliusban három Bács-Kiskun vármegyei városban mutatja be a Félegyházi Táncszínház: július 8-án, szombaton 19 órai kezdettel Kunszentmiklóson, a Miklóssy János
Sportközpontban, július 10-én, hétfőn 19 órai kezdettel Kiskunmajsán, a Konecsni György Művelődési Központban és július 15-én, szombaton 20 órai kezdettel, Szabadszálláson, a Petőfi Sándor Általános Iskola udvarán. Mindhárom előadásra a belépés díjtalan.

Lapunk a főpróbán járt a kiskunfélegyházi Móra Ferenc Művelődési Központban, ahol megtudtuk, hogy körülbelül egy hete, napi több órás munka előzi meg az előadásokat. A táncosok teljes erőbedobással készülnek a jelentős energiákat megmozgató eseményre, amelyre szeretettel várnak minden érdeklődőt.

Z. A. 

Fotó: Fantoly Márton
             

Kövessen minket a Facebookon is!

Cimkék: Petőfi-emlékévek