Helyi hírek 2023. július 19. 08:00

Legyetek türelmesek!

Képgaléria
Legyetek türelmesek!
Legyetek türelmesek! címmel háromnapos kongresszust szerveztek Jehova Tanúi a kiskunfélegyházi Városi Sportcsarnokban két egymást követő hétvégén: július 7-9. és július 14-16. között. Magyarországról négy megyéből körülbelül 4000-en voltak jelen.

A pandémia előtti évekhez hasonlóan a Tanúk most is különleges erőfeszítést tettek, hogy személyesen hívják meg az embereket a kongresszusra. Idén nagyon változatos programot hallhattak a konferenciára látogatók. A háromnapos rendezvény 49 programrészből állt. Rövid előadások, interjúk, hangjátékok és kisfilmek mutattak rá, milyen gyakorlati módokon segít a türelem az embereknek felülkerekedni olyan nehézségeken, mint a társadalmi problémák, egy súlyos betegség, vagy a szegénység. Olyan bibliai alapelvek alkalmazásáról is szó volt, melyek segítenek a férjeknek, feleségeknek és a gyermekeknek abban, hogy türelemmel bánjanak egymással és másokkal. Ez a rendezvény élő példája volt annak, hogyan képes a szeretet különböző hátterű embereket egyesíteni – mondta Borbély Gábor, Jehova Tanúi szóvivője.

A program összeállítói tudják, hogy a mindennapos nehézségek miatt sokszor úgy érezzük elfogyott a türelmünk és nem tudunk tovább várni. Ezért az idei kongresszusból Tanúk és nem Tanúk egyaránt hasznot meríthettek, hiszen az elhangzottak felhívták a figyelmet arra, hogy a türelem nem veszett ki a világból. A háromnapos konferencia segített felismerni, hogy milyen a valódi türelem, és hogyan tudjuk kinyilvánítani ebben a türelmetlen, felgyorsult világban. A szombati nap kiemelkedő eseménye volt a keresztelkedés. A két hétvégén összesen 22 személy adta át az életét Isten szolgálatára és keresztelkedett meg mint Jehova Tanúja. A résztvevők számára felvillanyozó volt a Biblián alapuló Segít neked Isten? című nyilvános előadás, melyet vasárnap délelőtt hallgathattak meg. Szombaton és vasárnap egy kétrészes film tette még színesebbé az oktatást, amely bemutatta hogyan küzd meg egy család olyan nehézséggel, amely veszélyezteti a békéjüket, megélhetésüket, sőt még az életüket is és mindezek ellenére hogyan tanulnak meg türelmesen várni.

A szervezők nagyra értékelték a Kiskunfélegyháza Város Önkormányzata részéről tapasztalt kiváló együttműködést, valamint a sportcsarnok személyzetének készséges támogatását mely nagyban hozzájárult a rendezvény sikeres lebonyolításához.

További információ Jehova Tanúiról: https://www.jw.org/hu/

 

 

 

Kövessen minket a Facebookon is!