Kultúra 2023. július 21. 08:00

Közösen ünnepelték Petőfit

Képgaléria
Közösen ünnepelték Petőfit
A Kiskunfélegyházi Tourinform Iroda felkérésére Kállainé Vereb Mária, Fekete Beatrix, Kovács Edit, Ozsvárné Kovács Éva és Tóth Attila Ákos képviselte Kiskunfélegyházát Szabadszálláson, a "Petőfi itthon van" című programon. A július 15-i eseményen bemutatták a város nevezetességeit, valamint rajzfoglalkozást is tartottak.  

– Petőfiszállás, Kiskőrös, Szabadszállás delegációja mellett a félegyházi küldöttség tagjai is fogadták a városunk iránt igen nagy érdeklődést mutató vendégeket. Sokan már nagyon tájékozottak voltak, ismerték például a méltán népszerű Libafesztivált, és számos nevezetesség között elismerően nyilatkoztak a megújult főtérről. Délben megérkeztek a Félegyházi Táncszínház táncosai is. A közös ebéd és a programok után előadták a János Vitéz című táncjátékot, amit nagy siker övezett. Bánföldi Szilárd, a Petőfi Sándort alakító színész örömmel fotózkodott a róla készült kép mellett, és mindenkihez volt néhány kedves szava.

A Petőfi életét bemutató csodás parkot is meg lehetett tekinteni a városháza mellett, versekkel teleírt padokkal, gyönyörű szökőkúttal. A nagy meleg ellenére, a fák hűs árnyékában nagyon kellemes, élményteli napot töltöttek el a vendégek, Petőfi emlékét felidézve. Akik ellátogattak a félegyháziak standjára, azoknak lehetőségük volt többek között a városról készült kifestős képeket kiszínezni, tájékozódni a helyi programlehetőségekről, Petőfi-emlékhelyekről, és a Félegyházi Pékség finomságait megkóstolni –  számolt be Kovács Edit, a delegáció tagja.
 

Kövessen minket a Facebookon is!

Cimkék: Petőfi-emlékévek