Helyi hírek 2023. július 19. 12:00

Első alkalommal mutatkozik be a Tekergő – különleges kerékpárok találkozója a hétvégén

Képgaléria
Első alkalommal mutatkozik be a Tekergő – különleges kerékpárok találkozója a hétvégén
Első alkalommal mutatkozik be városunkban a Tekergő névre keresztelt rendezvény, ahol különleges kerékpárok és a kerékpárokat, kerékpározást szerető emberek találkoznak most hétvégén, július 21-én és 22-én.

A Nor-Bike Kerékpár Szaküzlet és Szerviz és a Bringabarát Kerékpárbolt és Szerviz tulajdonosa Lajos Norbert és Simon Béla Szabolcs elmondta, hogy nagy örömmel bólintottak az ötletre, amikor megkeresték őket. Mindketten mindamellett, hogy a munkájuk és szenvedélyük a kerékpár, rendszeresen szerveznek túrákat, aktív művelői ennek a kétkerekű sportnak. Próbálják összetartani és szervezni a városi amatőr kerékpáros sportéletet. Úgy vélik, hogy a fesztivál egy nagyon hasznos esemény lesz, ahol reményeik szerint még szélesebb körben tudnak bemutatkozni. A modern különleges kerékpárokat képviselik majd ők a rendezvényen, az elektromos kerékpárokat, amelyek között nagyon különleges darabok is helyet kapnak majd. Ezek természetesen nem láthatók és főleg nem próbálhatók ki bárhol. A két kerékpárüzlet különböző gyártók csodajárgányait vonultatja majd fel, ahol az érdeklődők megismerkedhetnek ezekkel részletesebben.

Szabolcs és Norbi úgy véli, hogy a környéken nem volt hasonló esemény, Budapestre vagy Bajára kellett utaznia annak, aki kerékpáros fesztiválra vágyott. Most körülbelül 20 e-bike tesztelhető majd, zárt pályán, bukósisak viselése mellett. A szervezők egy felelősségvállalási nyilatkozat kitöltése után bocsátják a rendelkezésre a járműveket, amelyeknél szigorú kikötés, hogy ittas állapotban nem lehet részt venni a teszten. Pénteken 16-tól 20 óráig, szombaton 15-től 20 óráig lehet igénybe venni a tesztpályákat. Kicsiknek futóbiciklit is adnak, és üzemel egy extrém tér is, ahol többszörös magyar bajnokunk, Ficsór Kornél tart BMX bemutatót, sőt, Hegedűs László többszörös magyar bajnok trial workshoppal várja a látogatókat. Mindezek mellett kerékpáros kvíz és defektjavító verseny is várja a bevállalósakat, természetesen ajándékokért cserébe. Szombaton 15 órakor kerékpáros felvonulásra várják a bringásokat.

A szervezők szeretettel várnak mindenkit!
                

Kövessen minket a Facebookon is!