Helyi hírek 2023. július 22. 08:00

Nyáresti eső érkezett a Sörfesztháza első napján

Képgaléria
Nyáresti eső érkezett a Sörfesztháza első napján
Megnyitotta kapuit a nyolcadik Sörfesztháza a jól megszokott helyszínen, pénteken délután. A kezdeti meleg időt este eső váltotta fel, ami megállította a programok sorát, de a hangulatra így sem volt panasz.

Idén először mutatkozott be a Sörfesztházán a Tekergő – különleges kerékpárok találkozója, amelynek helyszíne a sportcsarnok előtti tér, valamint a parkoló egy része. A Nor-Bike Kerékpár Szaküzlet és Szerviz valamint a Bringabarát Kerékpárbolt és Szerviz pavilonja rendelkezésre áll: üzleteik különleges és modern kerékpárjait felvonultatták a helyszínen, sőt, tesztpályával, tanácsadással, ajánlásokkal segítik az érdeklődő közönséget.

A harmadik élményt a Palacsintafesztivál lehetősége adja: ami gyakorlatilag palacsintázást jelent minden mennyiségben és sokféle ízben. Görög Ferenc szervező elárulta, hogy egy nagyon lelkes csapat süti nyitástól zárásig a finom palacsintákat, amelyeket a látogatók megvásárolhatnak. Csakúgy, mint az előző évben, idén is
jótékony célra fordítják a befolyt összeget. A desszertfelelősök ők az idei Sörfesztházán, ahol lekváros, kakaós, nutellás ízesítésben lehet választani a finomságok között. Az igazán bevállalósak palacsintaevő versenyre is nevezhetnek, ami szombaton is 18 órakor veszi kezdetét. Szeretettel várnak mindenkit!

A szombati nap programjai:

15:00 Különleges kerékpárok felvonulása
16:00 Fesztiválnyitás: Lurkókert, Food Truck utca, Palacsintafesztivál
17:00 Házi Sörfőzők Versenye, sörtorony mászás, sörfőzés bemutató, palacsintaevő verseny
18:00 Félegyházi Dobosokkal a Rock-tól a Funky-ig
19:00 Kiskunfélegyházi Koncert Fúvószenekar
20:00 Direct
21:00 Benkő Zsolt és Benkő Máté – apafia blues
22:00 Kongattack
23:00 BOR – Brass on the Road

SÖRFESZTHÁZA állandó programok: koncertek, utcazene, bulifúvósok, sörsétány, food truck utca, sörverdák, gasztrotér, sörfőzés bemutató, kézműves sörök versenye, sörtoronymászás, borlugas, pálinkabár, LURKÓKERT: manóvilág, kézműves foglalkozások, népi játékok, kisvasút, henna, csúszda.

Tekergő Feszt:

15:00 Kerékpáros felvonulás: Tekergő Feszt – Városháza – Tekergő Feszt (2 km)
16:00-tól Hegeshow TRIAL pálya és workshop – Hegedűs László többszörös Trial országos bajnok és guiness rekorder.
17:00 Trash Fixed Life FIXI bemutató
18:00 Defektjavítási verseny
19:00 Épített kerékpárok szépségverseny

Extrém Tér:

BMX Free Style – Ficsór Kornél kétszeres országos bajnok közönségtalálkozó és BMX ügyességi pálya, FIXI Trash Fixed Life trükk session, HEGESHOW TRIAL pálya, BORIBRINGA agyament és trükkös biciklik

Kiállító Tér:

Bori Jenő villamosmérnök különleges kerékpárjai Ceglédről, Juhász István és Török Tamás XX. század eleji kerékpár kiállítása korhű tartozékokkal és öltözettel Hódmezővásárhelyről és Szentesről, Kádár János veterán és retro kerékpár kiállítása Kiskőrösről, Papp Zoltán XX. század eleji kerékpár kiállítása Kecskemétről.
                  

Kövessen minket a Facebookon is!