Helyi hírek 2023. július 23. 12:00

Három fesztiválélmény egy hétvégén

Képgaléria
Három fesztiválélmény egy hétvégén
A nyolcadik Sörfesztháza idén sem pusztán a sörök ünnepe volt. Az első Tekergő Feszt – Különleges Kerékpárok Találkozójának valamint a jótékony célú Palacsintafesztiválnak is helyet adott.

Mindhárom esemény tökéletes kiegészítője volt a másiknak, fokozva az élményt a hétvégén. Családok, baráti társaságok találkozóhelye volt idén is az esemény, ahol rég nem látott ismerősök is mosolyogva köszönthették egymást. A gyerekek elmerülhettek a nekik szánt programokban, minden korosztály talált kedvére valót.

A szombati nap kerékpáros felvonulással vette kezdetét, amelyen trükkös bringákkal, chopperekkel, cruiserekkel, lowriderekkel, elektromos kerékpárokkal, utcai kerékpárokkal, versenykerékpárokkal vettek részt kétkerekűek kedvelői, majd az esemény területén elkezdődtek a programok. Hegeshow, vagyis Hegedűs László többszörös trial országos bajonk és guiness rekorder TRIAL pályával és workshoppal várta a látogatókat, Ficsór Olivér és barátai FIXI bemutatót tartottak, Ficsór Kornél többszörös BMX freestyle magyar bajnokunk pedig egy daru segítségével a levegőben mutatott be trükköket a nap végén. Volt defektjavítási verseny és épített kerékpárokat is mustrálhattak a résztvevők, valamint egész nap üzemelt a Bringabarát és NorBike pavilon és tesztpálya, ahol MERIDA, KELLYS, STEVENS E-bike és Di2 bike tesztelés, ABUS termékbemutatók és „tojásos” minisisak törésteszt, valamint kis- és nagygyermek ügyességi pályák és KRESZ kisokos játékkal készültek a szervezők.

A Sörfesztháza programjai között helyet kapott szombaton is a sörfőzők versenye, volt sörtorony mászás, sörfőzés bemutató. Félegyházi dobosokat hallhatott a közönség, akik a rocktól a funky-ig, ritmussal töltötték meg a területet. Fellépett a Direct, Benkő Zsolt és fia, Máté, akik apafia bluest játszottak, majd a napot, a fesztivált a Kongattack és a BOR, vagyis a Brass on the Road zárta.

A palacsintáért felelős csapat is kitett magáért: két napon át sültek a finom palacsinták. Görög Ferenc szervezőtől megtudtuk, hogy a lekváros, kakaós és nutellás finomságokból befolyt összeget jótékony célra fordítják idén is, a kedvezményezettekről később kapunk tájékoztatást.
 

Kövessen minket a Facebookon is!