Helyi hírek 2023. július 29. 17:00

Mindenkit megcsapott a mozdony füstje…

Képgaléria
Mindenkit megcsapott a mozdony füstje…
Látványos nosztalgiavonat vendégeskedett Kiskunfélegyházán, július 29-én. A délutáni programon nem sokkal negyed 3 után füttyszóval gurult be a legendás 424-es gőzmozdony és a korhű szerelvény. A Petőfi-emlékévhez kapcsolódó eseményt hatalmas tömeg várta. Kicsik és nagyok tágra nyílt szemmel nézték a hatalmas gépet és a muzeális utazókocsikat.

Borítókép és további fotók: Fantoly Márton

A bő egyórás itt tartózkodása alatt lehetőség volt alaposan körüljárni a mozdonyt és vontatmányát, amely megidézi a látogató számára a boldog békeidők vasúti hangulatát. A nem mindennapi utazáson korhű ruhába öltözött kalauz ellenőrizte a jegyeket. Vele és a személyzet többi tagjával is lehetett fényképezkedni. A nosztalgiavonat fél 4 után öt perccel gördült ki Félegyházáról, néhány hosszú füttyel köszönve meg a látogatók szeretetét…

A programot szervező MÁV Rail Tours ismertetője szerint az 1915-ben eredetileg kalauzkocsinak épült büfékocsi a vonat központi találkozási pontja. A sárgaréz borítású pult, a nyersfa padok és asztalok hamisítatlan söntéshangulatot teremtenek, és tökéletes helyszínt kínálnak új barátok  megismerésére.


A harmadosztályú fapados kiránduló kocsik, hamisítatlan század eleji hangulatot kölcsönöznek. Tágas belső terek jellemzik, 2-3-4 személyes fapadokkal, egyes kocsikban külön fülkés részekkel. A termes részekben nagyobb társaságok is kényelmesen együtt tudnak utazni. 

Másodosztályon a kényelmes, korhűen felújított, zöld színű kárpittal húzott párnás ülésekkel felszerelt hangulatos kialakítású fülkékben igazi élmény az utazás. A fülkék hat- illetve nyolcfős kialakításúak. 

A másodosztályú fülkéknél nagyobb lábteret nyújtó, korhűen felújított, bordó színű kárpittal ellátott párnás ülésekkel felszerelt három- és hatszemélyes első osztályú fülkékben utazva a vendégek megtapasztalhatják a századforduló gyorsvonatainak exkluzív hangulatát.
                    

Kövessen minket a Facebookon is!