Kék hírek 2023. augusztus 3. 12:00

Gyorshajtókat büntettek a megyében

Képgaléria
Gyorshajtókat büntettek a megyében
Múlt pénteken 800 regisztrált gyorshajtó volt vármegyénkben annak ellenére, hogy folyamatos kampányokkal hívjuk fel a figyelmet arra, hogy a közlekedők tartsák be a megengedett sebességhatárokat.

Az elmúlt héten a megengedett sebességhatárokat regisztráltan 3310-en lépték át, ami a korábbiakhoz képest ismét kiugróan magas. A jogsértés elkövetői legalább 30.000 forint összegű bírságra számíthatnak, ám van olyan sofőr, akinek ennél mélyebben kell a zsebbe nyúlnia: Csengőd belterületén 2023. július 26-án 11 óra 25 perckor egy autóvezető a megengedett 50 km/h helyett 132 km/h-val közlekedett, így neki 300.000 forint közigazgatási bírságot kell fizetnie. Július 25-én Solt belterületén egy másik autós 112 km/h-val ment, neki 130.000 forintjába fog kerülni a sebességtúllépés.

Bács-Kiskun vármegye közútjain a múlt héten hatvannégy olyan baleset történt, amely rendőri intézkedést igényelt. Negyvennyolc esetben anyagi kár keletkezett, tizenhat alkalommal pedig sérültek is az autóban utazók: kilencen súlyosan, tizennégyen pedig könnyebben.

Harmincketten vezettek úgy, hogy a közlekedés megkezdése előtt szeszes italt fogyasztottak. Közülük ketten baleset okoztak.

A Kiskőrösi Rendőrkapitányság munkatársai július 24-én Kiskőrös, Kecel és Soltvadkert térségében egész napos akciót tartottak a „biztonság napja” jegyében. A rendőrök fokozott figyelmet fordítottak a biztonsági öv és a gyermekbiztonsági rendszerek használatára. Ezeket az eszközöket a passzív biztonsági rendszerek közé soroljuk, és jelentőségük nem a balesetek elkerülhetőségében, hanem a már bekövetkezett karambol következményeinek a csökkentésében mutatkozik meg. Néhány óra alatt negyvenhat esetben szabtak ki közigazgatási bírságot a biztonsági öv használatának elmulasztása miatt – adta hírül a Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság.
  

Kövessen minket a Facebookon is!