Helyi hírek 2023. augusztus 8. 15:00

Három unoka és három dédunoka teszi szebbé Anna néni életét

Képgaléria
Három unoka és három dédunoka teszi szebbé Anna néni életét
Balla László alpolgármester köszöntötte augusztus 8-án, kedden 90. születésnapja alkalmából Andrási Andrásné Juhász Annát.

Anna néni Haleszban egy tanyán él, de a kisebbik lánya, Erika behozta a házukba a köszöntés idejére. Velük ünnepelt Erika férje és az egyik unoka is. A kedves, jó fizikai és szellemi kondíciónak örvendő szépkorú asszony augusztus 6-án született. Hárman voltak testvérek, édesapjuk napszámosként kereste a betevőre valót, édesanyjuk háztartásbeliként a családi otthon melegéről gondoskodott. Később a háziiparban dolgozott, onnan ment nyugdíjba.

Anna néni a Bányászati berendezések gyárában dolgozott 1950-1955 között, 1954-ben ment férjhez Andrási Andráshoz. Házasságukból 1955-ben megszületett első gyermekünk, Ágnes. A nagyon rövid szülési szabadság miatt a gyárat otthagyta, és a háziiparban bedolgozóként kezdett dolgozni. 1968-ban megszületett második gyermekük, Erika. Anna néni 55 évesen a háziiparból ment nyugdíjba. Férjét 2000-ben veszítette el, 46 évnyi házasság után. Két lánya egy lány- és két fiúunokával örvendeztette meg, akiknek köszönhetően már két lány és egy fiú dédunoka is szebbé teszi az ünnepelt szépkorú mindennapjait.  

Fotó: Fábián Adrienn 
          

Kövessen minket a Facebookon is!