Program 2023. augusztus 18. 18:00

Cirkuszbirodalom nyitja meg kapuit a Félegyházi Napokon

Cirkuszbirodalom nyitja meg kapuit a Félegyházi Napokon
Varázslatos világ, egy cirkuszbirodalom várja a gyermekeket a Rocktár előtti füves részen a Félegyházi Napok keretében. A gyermekeknek szóló programok augusztus 19-én, szombaton 17-től 21 óráig, augusztus 20-án, vasárnap 10-től 21 óráig érhetők el.



Keresztes Tünde, az önkormányzat kulturális referense, az esemény szervezője elmondta, hogy mindig is nagy figyelmet igyekszik fordítani arra, hogy a gyerekeknek egyedülálló élményt tudjanak nyújtani. Így esett a választás az idei tematikát tekintve a cirkusz világára, hiszen nem nagyon akad olyan kisgyermek, akit nem bűvölnek el a bohócok, a cirkuszi kocsik, az attrakciók.



Keresztes Tünde köszönetét fejezte ki Juhász László fogathajtónak, és a Juhász Team-nek, akik 4 cirkuszi kocsit és egy kisebb hintót bocsátanak a rendelkezésre, amiket meg lehet nézni, fel lehet rá mászni a rendezvény ideje alatt és fotók is készíthetők a járművekkel. A tulajdonostól megtudtuk, hogy a vagonok filmes kellékek is voltak korábban.


Fotó: BubutimArt Manóvilág Bubutimár Éva és a Manóműhely

Ezen kívül két bohóc is egész nap a gyermekek szórakoztatását szolgálja, valamint a BubutimArt – Cirkuszvilág kiállítás is ezen az eseményen debütál. Alkotó műhely, lufihajtogatás, népi fajátékok és interaktív kézműveskedés mellett vasárnap, augusztus 20-án, 18 órakor a Portéka Színpad Vásári komédia című gyermekműsorát láthatják a fiatalok.

A Félegyházi Napok további programjai


Augusztus 19., szombat

11:00 „Életképek” címmel Sáska Tibor Holló László-díjas festőművész kiállításának megnyitója lesz. A tárlatot Rosta Ferenc alpolgármester nyitja meg a Móra Ferenc Művelődési Központban.

17:00 Kenyérszentelés a Haleszi Gazdakör szervezésében, a haleszi haranglábnál.

19:00 Kenyérszentelés a Selymesért Egyesület szervezésében, a selymesi Mária-szobornál.


Nagyszínpadi programok a sportcsarnok parkolójában:

19:00 A Félegyházi Napok programsorozatot Csányi József polgármester nyitja meg

19:10 Langaléta Garabonciások „Aranyos történetek” című gyermekműsora

20:00 Molnár György „Slágermúzeum” koncert
Fellépnek: Szulák Andrea, Singh Viki, Kocsis Tibor, Tabáni István

23:00 Várkonyi Tibi és Szemerédi Piroska zenés műsora


Augusztus 20., vasárnap



10:00 Ünnepség a Szent István-téren, köszöntőt mond Csányi József, Kiskunfélegyháza polgármestere. Szent István-szobor koszorúzása, ünnepi szentmise a Szent István Templom előtt (celebrálja dr. Pápai Lajos, győri nyugalmazott megyéspüspök), új kenyér megszentelése, aratófelvonulás, az új kenyér megszegése és osztása a városháza előtt.

Nagyszínpadi programok a sportcsarnok parkolójában

10:00 Silver Step Tánc Stúdió „A cirkusz világában” című műsora

11.30 Brilli-Art Studio Tánccsoport műsora

15:00 Krisz Rudi műsora

16:30 Bíró Eszter családi interaktív koncertje

18:30 PAULINA koncert

20:30 VALMAR koncert



Kísérő programok: kitelepült kézművesek, gasztroegységek, borutca, Vasvári Vidámpark, kisvasút a Kossuth iskola előtti füves részen.

A rendezvény főtámogatója: P & P PÉKÁRU Kft.


További támogatók: Kiskunfélegyháza Város Önkormányzata, Móra Ferenc Művelődési Központ, Rollsped Kft., Dél-100 Kft., Honlapot.hu, Juhász László fogathajtó világbajnok.

Médiapartnerek: Félegyházi Közlöny, Rádió Smile, Petőfi Népe, Szuperinfó, Rádió 1 – Sirius
                      

Kövessen minket a Facebookon is!