Kultúra 2014. február 10. 14:38

Folytatódnak a Móra-megemlékezések Félegyházán

Képgaléria
Folytatódnak a Móra-megemlékezések Félegyházán
A Móra Ferenc-emlékévhez kapcsolódóan idén még számos rendezvényt tartanak Kiskunfélegyházán. Ennek előkészítő munkálatai megkezdődtek, a részleteket február 7-én pontosította a Móra Ferenc Emlékbizottság.

A Móra-család leszármazottait várják találkozóra május 17-én Félegyházán. Az összejövetel a művelődési központban kezdődik ünnepi műsorral, majd az Ótemplomban folytatódik szentmisével. Ebéd után a Constantinum diákjai köszöntik a találkozó résztvevőit, akik ezt követően megtekinthetik a városi könyvtárban a Móra-portrékból megrendezett kiállítást. Ennek keretében láthatják  a város intézményeiben fellelhető alkotásokat ,valamint a félegyházi alkotók legújabb portréit.

A Kiskun Múzeum október 3-án nyílt napot tart és Móra-emlékülést szervez. Az emléküléshez a helyi, valamint a szegedi Móra Ferenc Múzeum anyagából válogatott kiállítás is kapcsolódik.

Október 24-én Móra Istvánra emlékezik a város. A költő születésnapján emléktáblát avatnak ,ekkor mutatják be a  legújabban megjelenő verseskötetét is.

 

H. S.

 

 

Kövessen minket a Facebookon is!