Helyi hírek 2023. augusztus 16. 13:00

Otthon született meg a jászszentlászlói család ötödik gyermeke

Otthon született meg a jászszentlászlói család ötödik gyermeke
Belián olyan gyorsan érkezett, hogy otthon szülte meg ötödik gyermekeként Törzsiné Mészáros Anett hétfőn hajnalban.

Borítókép: beküldött fotó

A jászszentlászlói Törzsi házaspár nem lepődött meg különösebben a hirtelen szülés miatt, hiszen a négy testvér rendkívül gyorsan jött világra – mondta az édesapa, Törzsi János. A baon.hu érdeklődésére telefonon elmondta, számítottak rá, hogy váratlan gyorsasággal érkezik az ötödik baba is, mert a négy testvérénél is rövid volt a vajúdási idő. Másfél óránál egyik sem volt hosszabb. Viccelődtek is, hogy Belián itthon fog születni. Így is lett. Vasárnapról hétfőre virradó éjszaka jelentkeztek a fájások az édesanyánál, aki két óra körül felébresztette a férjét, hogy induljanak a kórházba.

János gyorsan öltözködni kezdett, bepakolt a kocsiba, de végül nem jutottak el az autóig. Annyira felgyorsultak az események, hogy mentőt hívtak. Addig az anyuka a fürdőszobában készülődött az indulásra. De végül a baba nem várta meg a mentők megérkezését sem, a fürdőszobában percek alatt jött világra édesapja segítségével, akinek közben telefonon keresztül a mentőszolgálat diszpécsere mondta, hogy mit tegyen. Miután 3150 grammosan és 50 centiméteresen megszületett Belián, óvatosan megtörölgették és alaposan betakargatták, hogy ki ne hűljön. 


Kép: beküldött fotó

Visszaemlékezve az édesapa elmondta, olyan hirtelen történt minden, hogy nem is volt ideje pánikba esni, egyszerűen tette, amit tennie kellett. Hozzátette, a mentők gyorsan, kicsivel több mint tíz perc alatt megérkeztek és ellátták a babát, illetve az édesanyát. Két mentőautóval jöttek. Az egyik az anyukát, a másik pedig az újszülöttet vitte a kecskeméti kórházba. Mindketten jól vannak és várhatóan csütörtökön már haza is mehetnek – mesélte az édesapa, aki azt is hozzátette, életre szóló élmény marad számára, hogy a köldökzsinórt ő vághatta el.

A megyei hírportál azt is megtudta, hogy mindeközben a testvérek – a nyolcéves Dávid, a hétéves Adél, a négyéves Detti és a kétéves Odett – az igazak álmát aludták. A legkisebb ébredt fel a leghamarabb és ébresztette fel a testvéreit, akik nagy boldogan szaladtak és vették körbe az új jövevényt.

János arról is beszélt, hogy a négy testvér kórházban született, de csak kettőnél tudott jelen lenni. Ketten szintén olyan gyorsan érkeztek, hogy mire beért a kórházba, már lezajlott a szülés. Okulva a tapasztalatokból, az ötödik gyermek születése előtt szabadságot vett ki. 
               

Kövessen minket a Facebookon is!