Kitekintő 2023. augusztus 29. 16:00

Fontos újítást kap a Messenger

Fontos újítást kap a Messenger
Ha minden a tervek szerint halad, akkor 2023 végéig mindenkinél alapértelmezett lehet az üzenetek végpontjai közötti titkosítás a Facebook Messenger alkalmazásban. 2019 óta dolgozik a cég az új titkosítás bevezetésén.

Borítókép: Leet

Már 2019 óta dolgozik a Meta mérnökökből, kriptográfusokból, tervezőkből és politikai szakértőkből álló csapata azon, hogy további titkosítást vigyen a Messenger- és az Instagram-üzenetekbe. A cél, hogy fokozzák a biztonságot és az emberek bizalmát a platformok iránt azzal, hogy személyes üzeneteik privátak maradnak.

A Meta rengeteget dolgozott a titkosítással kapcsolatos fontos szakpolitikai kérdések megválaszolásán, például azon, hogy hogyan tudnak továbbra is biztonságos élményt nyújtani az embereknek.

A mai naptól kezdve több millió ember Messengeren folytatott csevegését erősebb titkosítási szabványokra frissítjük a folyamatban lévő végponttól végpontig tartó titkosítási (E2EE) tesztelés részeként – közölte a Meta egy közleményben.

A terv, hogy az év végéig elindítsa a vállalat az alapértelmezett E2EE-t az egyszemélyes baráti és „családi csevegésekhez” a Messengeren. 

A lépéssel a chatek tartalmának megtekintése sokkal bonyolultabb, ha az végponti titkosítást használ, így biztonságosabb lesz a beszélgetés a Messengeren, aminek az elnyomó országok nem örülhetnek, ugyanis számukra is nehezebb lesz hozzáférni az üzenetekhez számolt be az Index.
                  

Kövessen minket a Facebookon is!