Fülöpjakab 2023. augusztus 26. 18:00

Szüretelt Fülöpjakab

Képgaléria
Szüretelt Fülöpjakab
Szüreti mulatságot tartottak magánszervezésben, önkormányzati támogatással Katona Attila fülöpjakabi lakos birtokán augusztus 25-én, pénteken.

Az eseményre meghívást kapott Fülöpjakab egésze, együtt szórakozott több száz ember. A délután folyamán a szőlő feldolgozásának lépéseivel ismerkedhettek a résztvevők, igazi szüreti érzést teremtett a megjelenteknek Attila és családja. A szőlősorok között egy fotókiállítás is helyet kapott: régmúlt idők szüreteinek hangulatát adta vissza a tárlat. A vendégek nagy része viseletben jelent meg a programon,  megtisztelve az ünnepet és a házigazdát is.

A falubeliek kétkezi munkájának köszönhetően krumplis pogácsát, kemencés lángost, kecsketejes palacsintát és bográcsos ételeket kóstolhattak a megjelentek, az ebből befolyt összeget az újonnan átadott bölcsőde játékparkjára fordítják majd. A gyerekek egy, a helyiek által készített szerelvényen utazhattak egész délután, folyamatosan elfoglaltságot adva a jármű tulajdonosának. A polgármesteri köszöntő és a papi áldást követően a Pusztai Förgeteg Népi Együttes produkcióját is élvezhette a közönség, valamint este kvízjátékra invitálták a vállalkozó kedvűeket. A nap végén élőzenés mulatság vette kezdetét Seregély Jácinttal.

Katona Attila szervező kérdésünkre elmondta, hogy nagyon sok szőlője termett tavaly, amit szeretett volna megosztani a falubeliekkel, így elővette a régmúlt szüretek eszközeit és meghívta a fülöpkei lakosokat magához. Ahogy fogalmazott, nem tudja eléggé megköszönni azt a szeretetet, amit kap a településen, és ez a rendezvény is tulajdonképpen ezért jött létre. Bármilyen ötletét szeretettel támogatják és mellé állnak, akármilyen örültség is az sokszor. Kitesznek magukért, nagyon jól tudunk együtt dolgozni – mondta.

Attila nem titkolt célja, hogy hagyományt teremtsen az eseményből, sőt, megtudtuk tőle azt is, hogy a szeptember végi Falvak Éjszakáján megnyíló fotókiállítás témáját is ez a szüret adja. Az eseményen készült képeket láthatják kiállítva majd akkor az érdeklődők.

Z. A.
 

Kövessen minket a Facebookon is!