Helyi hírek 2023. szeptember 1. 10:00

Megtartották a nyári szünet utáni első képviselő-testületi ülést

Képgaléria
Megtartották a nyári szünet utáni első képviselő-testületi ülést
Tizenhét napirendi pontot tárgyaltak meg a városatyák a nyári szünet utáni első augusztus 31-i képviselő-testületi ülésen.

A grémium egyebek mellett támogatta azt az elképzelést, miszerint Meizl Ferenc nyugalmazott iskolaigazgatónak díszsírhelyet adományoz az önkormányzat, továbbá hozzájárultak ahhoz is, hogy a tavalyi évben tragikus körülmények között elhunyt Berki Fanni emlékére a család emléktáblát helyezzen el a baleset helyszínén.

Döntés született a Kiskunhalasi Szakképzési Centrum Kiskunfélegyházi Kossuth Lajos Technikum, Szakképző Iskola és Kollégiumban a sajátos nevelési igényű tanulók oktatására tervezett tantermek kialakításának 30 millió forintos támogatásáról és a Mobil Emlőszűrő Állomás telepítési helyszínének módosításáról. Ez utóbbira azért volt szükség, mert az előzetes tervekben szereplő helyszín, az Egészségközpont parkolója nem bizonyult megfelelőnek. A döntés értelmében a mammográfiai szűrésre alkalmas állomás a sportcsarnok parkolójában kap helyet, így a vizsgálatokra szeptember 11. és 22. között itt kell majd megjelenni.
 

V. B.

Fotó: Fantoly Márton  
          

Kövessen minket a Facebookon is!