Helyi hírek 2023. szeptember 18. 08:00

Szüreti felvonulás Félegyházán

Szüreti felvonulás Félegyházán
Immár 26 éve szervezi meg a Nagyszőlő úti Gazdakör, a Haleszi Gazdakör és a Selymesért Egyesület Kiskunfélegyházán a hagyományos szüreti felvonulást. Idén szeptember 23-án, szombaton csodálhatják meg a járókelők az ünnepi menetet.

Mint azt Ván Jenő önkormányzati képviselő, főszervező elmondta, fogatok, csikósok, valamint népviseletbe öltözött férfiak és asszonyok alkotják a szüreti forgatagot. 8.30-kor gyülekeznek a Nagyszőlő úti Gazdakörnél, Haleszban elidőznek egy kicsit a fogadásukra összegyűltek társaságában, majd 10.30-kor indul a felvonulás Kiskunfélegyházára. 11 órakor érkeznek a Szent István Templomhoz, ahol hagyományosan Hajagos Gyula atya megszenteli az idei újbort. Fél 12-kor a városházánál fogadják a menetet, majd bemutatják a fogatokat és a csikósokat. Ezt követően 13 órától a díszes menet elhagyja a várost az 5-ös számú főúton, a dr. Holló Lajos és a Bercsényi utcákon át.



Este 7 órától szüreti bállal folytatódik az ünneplés. Zenél a Rácz – Kovács duó.
Vacsora: marha- és birkapörkölt, a főzők Dencs István és csapata. Belépő vacsorával: 7000 forint/fő. Ültetési rend lesz, tilos a bálba szeszesitalt bevinni.
Jegyek a Beálló Sörözőben kaphatók.
                

Kövessen minket a Facebookon is!