Helyi hírek 2023. szeptember 3. 10:00

A Sarlós Boldogasszony Főplébánia hírei

A Sarlós Boldogasszony Főplébánia hírei
Évközi 22. vasárnap – 2023. szeptember 2.

1. A hét ünnepei: csütörtökön Szent Márk, István és Menyhért kassai vértanúk ünnepe, pénteken pedig Kisboldogasszony, Mária születésnapjának ünnepe lesz.

2. A Karitász bolt újból nyitva tart minden kedden és pénteken 9 és 11 óra között.

3. Képviselő-testületi gyűlés lesz szeptember 5-én, kedden 18.30-tól a Jókai utcai közösségi házban.

4. Mária-napokat tartanak szeptember 8. és 15. között, amelyek részletes programja a templomi hirdetőtáblán olvasható. Kisboldogasszony estéjén Kovács Ferenc atya lesz a vendég, Szűz Mária névnapján, szeptember 12-én Bese Gergő atya mutatja be az esti szentmisét és tart előadást, a Kálvária búcsúján, szeptember 15-én Tompa Szabolcs újmisés atya lesz a vendég. A Mária-napok keretében szeptember 11-én, az esti szentmisében kiszolgáltatják a betegek kenetét, feliratkozni a sekrestyében vagy a plébániahivatalban lehet.

5. Tanévnyitó szentmisék az iskolatáskák megáldásával szeptember 10-én, vasárnap lesznek a 9 órai és a 18 órai szentmiséken. Várják a gyerekeket és a családokat.

6. Ősszel az Óplébánián új csoportok indulnak, amelyekre várják a jelentkezéseket:

– Bérmálkozásra felkészítő csoport

– Szentségekre felkészítés felnőtteknek

– Hajnalcsillag Junior Csoport (3. – 6. osztály)

Részletes információt a plébánia irodáján, az atyáknál és a hirdetőtáblán, valamint jelentkezési lapokat a templomi hátsó asztalon találnak. A Szent József Körbe az édesapákat, a Szent Mónika Közösségbe az édesanyákat továbbra is hívják.

7. A Bibliaórák a Mária-napok után indulnak, az első óra ebben a tanévben szeptember 18-án, hétfőn 17.30-kor lesz a közösségi házban.
                

Kövessen minket a Facebookon is!