Kunszállás 2023. szeptember 3. 16:00

53 csapat versenyzett Kunszálláson

Képgaléria
53 csapat versenyzett Kunszálláson
Rekordszámú, 53 csapat részvétele mellett zajlott a Falvak Éjszakája és XXIV. Gasztronómiai Fesztivál szeptember 2-án, szombaton.

A zsűrizett kategóriák idén bővültek, hiszen a hagyományos bográcsos ételek mellett a streed food is helyet kapott édes és sós változatban is. Miközben a főzőcsapatok alkottak, a Radnai-téri nagyszínpadon egymást követték a produkciók. Gregus Anikó és a Bogár Muzsika a legkisebbeket szórakoztatta, csakúgy, mint a Canem Contact csapata, akik évek óta kutyás interaktív bemutatóval kápráztatják el az apróságokat. A délután folyamán az Arany Alkony Nyugdíjas Egyesület díjnyertes, az Eperszedő lány története című darabját adta elő. A színpadi alkotás májusban a Hajdúszoboszlón megrendezett, XIII. Országos Nyugdíjas Ki-Mit-Tud? és Népek Tánca – Népek Zenéje döntőjében arany minősítést ért. A nap folytatásában a Direct és a Sergő zenekar is bemutatkozott, majd az program zárásaként a Mizse Amatőr Színjátszók előadásában megtekinthették a Nyitott ablak című komédiát a faluházban.

A főzőversenyen nehéz dolga volt a szakmai zsűrinek, a Szabadtűzi Lovagrend tagjai nehezen hozták meg a döntésüket a sok nagyon jól sikerült étkek között.

A bográcsos ételek kategóriájában végül harmadik helyen Heródek István, második helyen Gáspár Imre végzett, az aranyérmet Csíkos Annamária kunszállási marhapörköltje hozta el.

A streed food édes kategória bronzérmese Nagy-Vágó Andrea lett, második helyen a nyugdíjas klub, míg első helyen Kis József házi fánkja végzett.

A streed food sós kategóriában Kontra Tibor harmadik, Döbrönte Balázs a második, míg a Nagy-Cseh-Piti trió az első helyet szerezte meg.

Z. A.
           

Kövessen minket a Facebookon is!