Helyi hírek 2023. szeptember 10. 06:00

A Szent István Templom hírei

A Szent István Templom hírei
Évközi 23. vasárnap – 2023. szeptember 10.

1. Most vasárnap a 9 órakor kezdődő szentmisében tartják a hittanosok évnyitóját. A szentmise keretében táskaszentelés is lesz.

2. Vasárnap délután 5 órakor kezdődik a Rózsafüzér-társulat találkozója a templomban.

3. A templomi hirdetőtáblán is részletesen olvashatóak az Ótemplomi „Mária-napok” eseményei:

Szeptember 10-én, vasárnap Veni Sancte – egyházi tanévnyitó az iskolatáskák megáldásával a 9 és a 18 órai szentmisék keretében.
Szeptember 11-én, hétfőn a betegek kenetének kiszolgáltatása a délután 6 órai misén, előtte 5 órától gyóntatás lesz.
Szeptember 12-én, kedden, 18 órától szentmisét és előadást tart Ft. Bese Gergő atya.
Másnap, szeptember 13-án, szerdán Szent Fatimára emlékeznek 11:30-tól rózsafüzér-imádsággal, majd 12 órától ünnepi szentmisével.
A Szent Kereszt felmagasztalásának ünnepén, szeptember 14-én, csütörtökön 18 órától gitáros szentmise majd szentségimádás és dicsőítés lesz a templomban.
A Mária-napok szeptember 15-én, pénteken Kálvária-búcsúval zárulnak, a fájdalmas Szűzanya ünnepén szentmise lesz Ft. Tompa Szabolcs újmisés atyával. Rossz idő esetén helyszín az Ótemplom.

4. Szeretettel hívnak mindenkit szeptember 22-én, pénteken este 7 órakor a közösségi házban tartandó Taize imaalkalomra. Az alkalom végén agapé is lesz, amelyre szeretettel elfogadnak aprósüteményeket.

5. Két hét múlva, szeptember 24-én, vasárnap délután 4 órakor lesz az idősek, betegek miséje. A szentmisében szolgáltatják ki a betegek kenetét. Előtte 3 órától már lesz gyónási lehetőség.

6. Jótékonysági orgona koncert lesz a templomban Kárpátalja megsegítésére szeptember 30-án, szombaton este 6 órakor. Tájékoztató plakát a templomi hirdetőtáblán látható.

7. Egyházközségi zarándoklatot, kirándulást szerveznek október 14-én, szombaton Szabadkígyós, Doboz és Békéscsaba útvonalon. A részvételi díj 6000 forint személyenként. Ez az összeg az útiköltség és a belépőjegyek ára.
                           

Kövessen minket a Facebookon is!