Helyi hírek 2023. szeptember 9. 18:20

Magas színvonalon teljesítettek a csapatok a főzőversenyen

Képgaléria
Magas színvonalon teljesítettek a csapatok a főzőversenyen
Nehéz dolga volt idén a zsűrinek – hangzik el a legtöbb főzőverseny eredményhirdetésén a mondat, ahogyan szombaton délután is történt, a XXIV. Kiskunfélegyházi Libafesztivál „Ki Mit Tud” sütni-főzni a libából? elnevezésű főzőversenyének eredményhirdetésén is. A zsűri, Csányiné Pap Andrea polgármesterné asszony, Bede Róbert séf és Szőke András filmrendező, humorista szerint idén tényleg nagyon magas színvonalon teljesített a 42 résztvevő csapat.

A kategóriák győzteseinek kihirdetése előtt díjazták a főzőverseny legszebb szakácsnéját is, aki idén Mizsei Angelika lett, akinek díját Csányi József polgármester adta át.

Vajda Tamás, az Integrál Zrt. üzemigazgatója gratulált minden részvevőnek. Hozzátette: úgy véli, hogy minden csapat szeme előtt az lebegett, hogy jobbak legyenek, mint tavaly.

– Ez nekem sokkal többet jelent, mint jobbnak lenni a másiknál. Senki sem arra törekedett, hogy a másikat legyőzze, hanem hogy a tavalyi ételnél egy kicsit mást, egy kicsit jobbat csináljon. Bízom benne, hogy ez a hagyomány folytatódhat és már egy belső információnk van polgármester úrral arról, hogy lesz 25. libafesztivál, hiszen megvan a kellő támogatás rá. Nagy-nagy köszönet minden csapatnak, aki reggeltől kezdve végigfőzte és kóstolta a napot, és aki ma nem kap díjat, neki is óriási gratuláció jár! Egyébként pedig fel a fejjel, hiszen jövőre, veletek, ugyanitt, lehet folytatni! – fogalmazott.

Szőke András hozzátette, hogy külön kiemelendő, hogy három generáció képviseltette magát, igazán fiatalok, első főzők is megjelentek, aminek nagyon örülnek.


A 2023-as eredmények a következőképpen alakultak:

Pörkölt kategória:

1. Pörkölt ördögök I.
2. Boldogság Klub II.
3. Liba Pecérek

Sültek kategória:
1. Kisüst Bt II.
2. Tom’s Grill & Barbeque
3. Csemi csapat

Különdíj: Tudás, tapasztalat, jövő és a Fényszarui Tekergők

Leves, egytálétel kategória:
1. Kartel
2. Lúdtalpas libák
3. Inter Aqua Flora Kft.

Különdíj: Vadlibák

Z. A. – V. B.
             
Fotó: Fantoly Márton 
              

Kövessen minket a Facebookon is!