Helyi hírek 2023. szeptember 10. 08:00

A Kelemen Kabátban zenekarral búcsúzott a libafesztivál

Képgaléria
A Kelemen Kabátban zenekarral búcsúzott a libafesztivál
Két nagykoncertet tartogatott a szombat este a XXIV. Kiskunfélegyházi Libafesztivál második napján.

A tér megtelt nem sokkal 19 óra előtt, amikor a Don Lázi Swingtet színpadra lépett. A zenekar tagjai zeneakadémiát végzett profi zenészek, zenei stílusukat az 50-es évekbeli swing határozza meg. A hangulatot páratlan muzsikájukkal hamar megteremtették, sokan táncoltak a jól ismert dallamokra a koncert alatt. A produkció még magasabb szintre emelkedett a kiváló énekesnő, Falusi Mariann érkezésével, akivel az együttes tökéletes egységet alkotott az est további részében.

A libafesztivál nagyszínpadi programjait a Kelemen Kabátban nevű formációval zárta, amelyre az érdeklődés idén is rendkívüli volt. Minden korosztályból akadt a rajongók között, akik szívesen énekelték az együttes slágereit, amelyek között a jelek szerint még mindig abszolút kedvenc a Maradjatok gyerekek! című daluk.

A Móra Ferenc Művelődési Központ aulája is zsongott mindeközben, hiszen a IX. Kunsági Néptánctalálkozó táncosai, oktatói egy sodró hangulatú táncházzal ünnepelték meg a közös fellépést. Az eseményhez bárki csatlakozhatott, aki szeretett volna néhány lépést elsajátítani.

Kovács-Csonka Szilvia, a Móra Ferenc Művelődési Központ igazgatója a nap végén elmondta, hogy bár nagyon fáradtak, elégedettek az elmúlt két nappal. Örömmel látja, hogy a ma már vármegyei értékek sorába beemelt fesztivál egyre nagyobb népszerűségnek örvend, és országos szinten is kivívta a szakma elismerését.

Z. A.

Fotó: Fantoly Márton
             

Kövessen minket a Facebookon is!