Helyi hírek 2023. szeptember 13. 08:00

Naponta járőröznek a rendőr – közterület-felügyelő párosok

Naponta járőröznek a rendőr – közterület-felügyelő párosok
Már járőröznek Kiskunfélegyháza-szerte a rendőr – közterület-felügyelő párosok – tudtuk meg Csányi József polgármestertől, aki elmondta azt is, hogy ennek a helyi kezdeményezésnek a költségeihez 2 millió forinttal járul hozzá a város.



A járőrszolgálat elindítására – amely a közterület-felügyelők utcai szolgálata mellett működik mostantól napi szinten – azért volt szükség, mert a rendőri jelenlét szélesebb körben teszi lehetővé a hatékony intézkedést. A lakossági visszajelzések, észrevételek, panaszok nagy számban érintik a tilosban parkolással, járdán kerékpározással, a nevelési, oktatási intézmények biztonságos megközelítésével kapcsolatos problémákat, a hajléktalanok, kéregetők közterületeken való jelenlétét, és számos egyéb, a mindennapokban felmerülő, de némi empátiával és a szabályok betartásával elkerülhető problémát. Ennek a preventív gondolkodásnak az alapjait szeretnék lerakni az önkormányzat és a rendőrség együttműködésével.



A rendőr – közterület-felügyelő párosok napi szinten, változó időben és helyszíneken tűnnek fel. A városvezetés reménye szerint ezzel Félegyháza még kellemesebb és biztonságosabb légkört teremt az itt élőknek és az ide látogatóknak.   
                 

Kövessen minket a Facebookon is!