Helyi hírek 2023. szeptember 14. 12:00

Már stabilan háromezer körül van hetente a rajtakapott gyorshajtók száma Bács-Kiskunban

Már stabilan háromezer körül van hetente a rajtakapott gyorshajtók száma Bács-Kiskunban
Az elmúlt héten a megengedett sebességhatárokat regisztráltan 3091-en lépték át. A gyorshajtók száma annak ellenére nem csökken, hogy a rendőrség országos kampányok segítségével hívja fel mindenki figyelmét arra, hogy a sebesség túllépése az egyik vezető baleseti ok.

A keol.hu cikke szerint a jogsértés elkövetői legalább 30 ezer forint összegű bírságra számíthatnak. Ennél magasabb bírságot fognak fizetni azok a sofőrök, akik jelentős sebességtúllépést tudhatnak a magukénak.

Tompa területén az egyik sofőr 50 km/h helyett 129 km/h-val, a másik pedig 121 km/h-val ment belterületen, illetve volt olyan autóvezető, aki az 55-ös számú főúton 90 km/h helyett 172 km/h-val közlekedett.Az elmúlt héten negyvenkét olyan sofőr volt, aki a vezetés megkezdése előtt szeszes italt fogyasztott; közülük hárman okoztak balesetet.

Bács-Kiskun vármegye közútjain a múlt héten - az előző időszakhoz képest - jelentősen nőtt a balesetek száma: összesen hatvannyolc olyan baleset történt, amely rendőri intézkedést igényelt. Negyvenhat esetben anyagi kár keletkezett, huszonegy alkalommal pedig sérültek is az autóban utazók: négy személy súlyosan, további huszonegy pedig könnyebben.Sajnos ismét nem múlt el a hét halálos baleset nélkül. Szombaton kora reggel Kömpöc közelében egy 24 éves nő jelenleg ismeretlen okból az autójával letért az útról és egy villanyoszlopnak ütközött. A fiatal családanya nem használta a biztonsági övet, ezért kirepült a járműből, és olyan súlyosan megsérült, hogy az életét már nem tudták megmenteni.
                   

Kövessen minket a Facebookon is!