Helyi hírek 2023. szeptember 15. 14:00

Jövőre is lesz közlekedésbiztonsági tábor

Jövőre is lesz közlekedésbiztonsági tábor
Idén is megrendezték Félegyházán a II. Közlekedésbiztonsági Tábort. A rendezvényen – amelynek legfőbb helyszíne a Kiskunfélegyházi Göllesz Viktor Általános Iskola, Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény volt – mintegy ötven, 10-12 éves diák vett részt jelképes összegért.

Kiskunfélegyháza Város Önkormányzata, a Kiskunfélegyházi Rendőrkapitányság, a Dél-100 Kft., a Süveges Képző- és Vizsgaközpont, a Nor-Bike Kerékpár Szaküzlet és Szerviz, a Félegyházi Pékség Kft. és jó néhány helyi vállalkozó, magánszemély jóvoltából tartották meg a tábort augusztus 28. és 30. között.



Bajzák Andrea ifjúsági referens, a tábor koordinátora elmondta, hogy idén több gyakorlati oktatást tartottak a gyerekeknek. A tábor költségeinek egy részét a Halászléfőző verseny bevételéből fedezték, így ezúton is köszönik mindazok támogatását, akik vásároltak a jótékonysági halászléből, amit Berki Zoltán és felesége, Steiner Nikolett, valamint a 2 Serpenyő Bisztró munkatársai készítettek. Körülbelül 700 ezer forintnyi összeg gyűlt össze, amiből többek között a kerékpárok felszerelését, szervizelését is finanszírozták. A Süveges Képző- és Vizsgaközpont a KRESZ-oktatást, Terjék András mentőtiszt elsősegély alapismereteket tanított a diákoknak, Lajos Norbert, a Nor-Bike Kerékpár Szaküzlet és Szerviz tulajdonosa és csapata a kerékpárok kötelező tartozékairól, a védősisak előnyeiről tartott előadást, valamint a kerékpárok teljes körű átvizsgálását is magukra vállalták. Minden kisgyermek kerékpárját átnézték, és a hiányokat pótolták. A tábor résztvevői megtanulták azt is, hogy mire kell odafigyelni minden egyes elindulás előtt és után. Az élményben gazdag napokhoz a Kiskunfélegyházi Rendőrkapitányság munkatársai szakmai tudásukkal, eszközfelajánlásokkal járultak hozzá.



A gyermekek az „éles bevetés” előtt mobil KRESZ-pályán gyakorolhatták a biztonságos közlekedést, a Dél-100 Kft. jóvoltából. A kerékpáros tábort egy látványos BMX bemutatóval Ficsór Kornél és csapata zárta. A tábor főszervezői a nagy érdeklődésre való tekintettel 2024-ben is megszervezik a közlekedésbiztonsági tábort a 10-12 éves korosztály számára.
                               

Kövessen minket a Facebookon is!