Helyi hírek 2023. szeptember 15. 08:00

Újra Karintiában a Móra gimnázium diákjai

Képgaléria
Újra Karintiában a Móra gimnázium diákjai
Három év pandémia miatti kihagyás után a Kiskunfélegyházi Móra Ferenc Gimnázium 42 tanulója szeptemberben visszatért Karintiába, a már hagyományos alpesi erdei iskola helyszínére, hogy Ausztria természeti szépségeit, kulturális kincseit, hagyományait megismerjék és a német nyelvet gyakorolják.

Karintia tartományban, Flattachban Dobó Aliz német nyelvtanár, a program szervezője, Jankovszki Sára, Fekete Zoltán és Görög József tanárok kíséretében a diákok délelőttönként osztrák tanárok által vezetett német és angol nyelvórákon vettek részt, majd estig tartó kirándulásokra indultak a közeli Hohe Tauern Nemzeti Parkba.

Az ezekhez kapcsolódó feladatokat a tanulók kiscsoportokban oldották meg, legyőzve az idegen nyelven való megszólalás félelmét. A gyerekek örömmel vettek részt a túrákon és a feladatok megoldásában, s nyitottak voltak a rengeteg élmény befogadására. A háborítatlan természet, a friss levegő, a sok-sok látnivaló felejthetetlen élménnyel töltötte el a diákokat.

A mindennapi kommunikációs gyakorlatok, a közös teammunka, az interjúalanyok barátságos, segítőkész együttműködése segítette a diákoknál a nyelvi gátlások leküzdését és a magabiztos német – angol nyelvű kommunikációs készség kialakulását.

Fotó: Móra Ferenc Gimnázium  
               

Kövessen minket a Facebookon is!