Helyi hírek 2023. szeptember 17. 08:00

Iskola-előkészítő a Batthyányban

Iskola-előkészítő a Batthyányban
Tízalkalmas iskola-előkészítő foglalkozásokra várja a nagycsoportos óvodás korú gyermekeket a Kiskunfélegyházi Batthyány Lajos Általános Iskola – tudtuk meg Répa Mónika intézményvezető-helyettestől. A részvételi szándékot szeptember 25-éig lehet jelezni személyesen az iskolában, vagy a 76/466-783-as telefonszámon. A foglalkozások, ingyenesek, az első alkalomra szeptember 27-én, szerdán, 16:30-kor kerül sor.

Borítókép: archív illusztráció

A foglalkozásokat Solymosiné Tünde fejlesztőpedagógus vezeti, aki elmondta, hogy egy újító kezdeményezésről van szó, aminek létrejöttét az elmúlt évek aggasztó tapasztalata előzte meg. Nevezetesen: egyre több fejlesztésre szoruló első osztályos tanuló érkezik intézményükbe, sok gyereknél jelzik a tanítók, hogy tanulási probléma van jelen. Solymosiné Tünde elmondta, hogy szeretnék, ha minél biztosabb alapokkal tudnák kezdeni az elsősök a tanévet, hiszen minden családnál az iskolakezdés egy nagyon fontos esemény. Pozitív, boldog élményként szeretnék az iskolakezdést a családok körében és ehhez nyújt majd segítséget a foglalkozássorozat. Minden olyan képességét fejlesztik majd a gyermeknek, amelyek szükségesek az iskolás korhoz, így könnyítik meg az óvoda-iskola átmenetet. Szívből ajánlják minden nagycsoportos óvodáskorú gyermeknek: akik várják már az iskolát és azoknak is, akik még egyelőre tartanak tőle.

A 10 alkalmas foglalkozások az egész tanévet átölelik, és 45 percesek lesznek, így tökéletesen illeszkednek a tanórák idejéhez. A játékos órák két részre bonthatók: egy 30-35 perces komplex képességfejlesztésből és egy körülbelül 10 perces mozgásfejlesztésből állnak. Olvasás, írás, számolást segítő készségek fejlesztése, nagymozgások összerendezettségének fontossága, finommotorika fejlesztése várható. Lesz gyöngyfűzés, gyurmázás, helyes ceruzafogás-gyakorlás, szem-kéz koordináció gyakorlatok. Nagyon fontos része a foglalkozásoknak a képi és hallási észlelés megkülönböztetés képességének fejlesztése. Mennyiség és számfogalom, a több, kevesebb, ugyanannyi fogalmak kialakítása, memóriajátékok, változások megfigyelése, tájékozódás síkban, térben – ezek mind témái lesznek az óráknak.

Megtudtuk, hogy amennyiben bármilyen problémát észlel a fejlesztőpedagógus, azt jó eséllyel egy év alatt, szakember segítségével meg lehet oldani. A foglalkozássorozatra a város összes óvodájából várják a jelentkezőket, az első alkalommal szülők kíséretében, később már nélkülük.

Z. A.
                

Kövessen minket a Facebookon is!