Kultúra 2023. szeptember 21. 18:00

Kultúrsarok – Őszi hangulatok, őszi dekorációk

Kultúrsarok – Őszi hangulatok, őszi dekorációk
Szeptember 30-án, szombaton 14 órától újra várja a kézműveskedni vágyó hölgyeket a Móra Ferenc Művelődési Központ kézműves műhelye, az Őszi Női Kör, ahol az érdeklődők szebbnél szebb őszi dekorációkat készíthetnek.

A művelődési központ berkein belül még évekkel ezelőtt merült föl az az ötlet, hogy felnőttek számára is lehetőséget kínáljon az alkotói folyamatokban való elmélyülésre. Ebből az ötletcsírából szökött szárba a Női Kör nevet viselő kézműves műhely, amelynek legfőbb célja, hogy egy kellemes helyszínt teremtsen a kreatív önkifejezésnek, miközben új emberekkel és ötletekkel ismertessen meg. A kezdeményezés népszerűsége folytán a Női Kör negyedévente várja az érdeklődőket, mindig az aktuális évszak szépségét próbálva megragadni.

Az Őszi Női Kör – mint ahogy azt a neve is mutatja – az ősz hangulatából és színeiből táplálkozik. A résztvevők számára számos alapanyag fog rendelkezésre állni a műveik elkészítéséhez: csipkebogyók, mohák, makkok, apró dísztökök és rózsák, színpompás levelek és szalagok, barnás vadvirágok fogják színesíteni a palettát. Ezekből az összetevőkből készülhetnek aztán azok a koszorúk, ajtókopogtatók és asztaldíszek, amelyek később az otthonok díszei lehetnek. A résztvevők számára a szervezők különböző ötletekkel és tanácsokkal is készülnek, azonban mindenki önállóan is dolgozhat a saját szépérzéke szerint. A munkára való ráhangolódást a kialakított alkotói tér is segíteni fogja. Mára már megszokottá vált, hogy a kellemes zene mellett – és a hűvös időre való tekintettel – különböző ízű forró teákkal és teasüteményekkel várják a részvevőket, hogy a lehető legkényelmesebb körülmények között tudjanak kikapcsolódni a hosszú hét után.

A program részvételi díja 1000 forint személyenként, amely tartalmazza a fent említett szakmai anyagokat. Jelentkezni Bodor Mariann főszervezőnél lehet a 76/466-843-as és a 20/292-64-03-as telefonszámon.
                     

Kövessen minket a Facebookon is!