Helyi hírek 2023. szeptember 19. 14:00

A nap, amire szívesen emlékezünk

A nap, amire szívesen emlékezünk
A Kossuthos Nyugdíjas Klub tagjai számára a helyi libafesztivál mindig egy kicsit személyes jellegű elfoglaltság, amelyre külön készülünk, hiszen már hagyomány, hogy ennek alkalmából jönnek hozzánk látogatóba aradi barátaink, az ottani Kovách Géza Nyugdíjas kör tagjai.

Ez az idei találkozó különösen jó hangulatban telt: a város a jó értelemben vett „vásári” forgataga színesebbnek, mozgalmasabbnak, a Kossuth utca sátrainak árukínálata gazdagabbnak tűnt, mint az előző libafesztiválokon, a néptáncosok produkciója is színvonalasabbnak. Jó volt nézni a vidám arcokat, a vígan rohangáló gyerekeket… Úgy érezhette az ember, nincs is akkora baj a világban, ha itt ilyen derűs légkör uralkodik. Jó volt elmerülni az „öregtemplom” ódon ünnepélyességébe is, ebben az esztendőben ez az épület volt a városnézés legfontosabb eleme, ahol ez alkalommal Móra Ferencnek az idekötődő írásaiból is kaptunk egy kis ízelítőt. Ízletes volt a Szakmaköziben közösen fogyasztott ebéd eredeti, félegyházi ludaskásája (készítője Szurmik János) meg a sok finom sütemény, s ugyancsak jóízű mind az aradiak mind a félegyháziak egymást köszöntő sok kedves szava. (A 80 éves születésnapját éppen másnap, szeptember 10-én ünneplő Piroska Istvánt külön is köszöntötték.)



Alkalom adódott arra is, hogy nyugdíjas egyesületünk nemrég leköszönt vezetőségi tagjainak, köztük elsősorban Juhász Istvánnak megköszönjük az eddig végzett értékes munkáját, s azt hogy segítette kibontakozni a határokon átnyúló baráti kapcsolatot. Örömünkre szolgált, hogy megtisztelte körünket Rosta Ferenc alpolgármester úr, aki köszöntőjében elsősorban a két város, Arad és Félegyháza kulturális kapcsolatainak jelentőségét méltatta. A programmal kapcsolatban az aradiak részéről Gulyás Ferenc azt írta a Kossuthos Nyugdíjas Klub elnökének, Szurmikné Emmának: „Nagyon szép nap volt az idei szeptember 9., köszönjük mindenkinek, aki ennek létrejöttéhez bármivel – akár csupán a jelenlétével –  hozzájárult.”
Bízunk benne, ugyanígy gondolja minden részvevő.

A kossuthosok nevében: P. K.
                        

Kövessen minket a Facebookon is!