Helyi hírek 2023. szeptember 18. 19:00

Autómentes nap, két helyszínen

Képgaléria
Autómentes nap, két helyszínen
Autómentes napot tartottak szeptember 18-án, a Kiskunfélegyházi Városi Sportcsarnok parkolójában és épületében, valamint a Hősök parkjában. Az esemény az Európai Mobilitási Hét programelemeként valósult meg. A szervezők a város iskolásait várták az ismeretterjesztő, sport és szórakoztató programokra, amelyekkel a biztonságos közlekedésre igyekeztek ráirányítani a figyelmet.

A részletekről Bajzák Andrea, az önkormányzat ifjúsági referense elmondta, hogy évek óta visszatérő rendezvényről van szó, amelynek keretében idén szeptember 17-én egy csapat bringás részt vett a Tekerj Zölbe! elnevezésű eseményen, 18-án, hétfőn pedig két helyszínen várták az Autómentes nap eseményeire a résztvevőket.

– A kicsiknek a Hősök parkjában rendeztünk izgalmas programokat, a nagyobbak pedig a városi sportcsarnok parkolójában és épületében különféle ismeretterjesztő és szórakoztató események között válogathattak. Megismerhették például a teqball asztalt, és Isán András jóvoltából ki is próbálhatták. A szekszárdi Kalandozó park mászófallal, továbbá két- és háromkerekű járgányokkal érkezett, Süveges Sándor, a Süveges Képző- és Vizsgaközpont ügyvezető-tulajdonosa és kollégája, Terjék András KRESZ és elsősegély-oktatást tartottak, valamint a Kiskunfélegyházi Rendőrkapitányság Városi Balesetmegelőzési Bizottsága képviseletében is a közlekedésbiztonság témájában bővítették a jelenlévő diákok tudását. A legkisebbeknek a Hősök parkjába Vörös János népi játékait hoztuk el, a Gyermek és Ifjúsági Önkormányzat jóvoltából pedig csillámtetoválást és hajfonást kérhettek a kislányok. A Nor-Bike Kerékpárszaküzlet évek óta partnerünk, ők a kerékpározás kötelező kellékeiről beszélgettek a gyerekekkel, és a Kiskunfélegyházi Petőfi Sándor Városi Könyvtár „Közlekedj okosan!” foglalkozása is nagy sikert aratott. Fekete András Makettos és Bihal Laci bácsi városi lovas kocsikázással színesítette a programunkat. Ezzel a rendezvénnyel nem ér véget az Európai Mobilitási Hét, ugyanis szeptember 22-én finom reggelivel várjuk a kerékpárral közlekedőket a Hattyúház elé – számolt be Bajzák Andrea, végezetül minden partnerüknek köszönetet mondott a segítségért és a gazdag programkínálatért.
 
V. B.

Fotó: Fantoly Márton 
         

Kövessen minket a Facebookon is!