Helyi hírek 2023. szeptember 21. 15:00

Átadták a vármegye legszebb bölcsődéjét

Képgaléria
Átadták a vármegye legszebb bölcsődéjét
A vármegye és a város vezetői szeptember 21-én hivatalosan is átadták a móravárosi, hivatalos nevén Csanyi úti Bölcsődét. A 28 férőhelyes, jól felszerelt épület megannyi játékkal, fákkal teli árnyas kerttel és játszóudvarral várja a körzet legfiatalabb lakóit.

– Jó néhány évvel ezelőtt vetődött fel a bölcsőde építésének lehetősége, eredetileg első körben az óvoda területére került volna – idézte fel a kezdeteket az átadó ünnepségen Balla László alpolgármester. Hozzátette: a móravárosi épület a vármegye legszebb bölcsődéje lett, amihez a zöldövezeti elhelyezkedés, a tervező (Dprs Építésziroda, tervező Schulcz Péter) valamint a kivitelező cég (Előszer Kft.) precíz munkája és az önkormányzati, bölcsődei dolgozók összefogása kellett. Kiemelte azt is, hogy a csaknem 600 milliós beruházáshoz az állami és uniós források mellett az önkormányzat mintegy 100 millió forint saját erővel járult hozzá.  

A fejlesztéssel Kiskunfélegyháza önkormányzata immár három, területileg megfelelően elosztott bölcsődével rendelkezik, így a móravárosi és a Félegyháza délkeleti részén élő szülőknek nem kell a város túlsó pontjaira ingázniuk a gyermekeikkel. Az új bölcsőde kialakításával enyhült a jelenleg meglévő kapacitáshiány.

Dr. Réczi László, a körzet önkormányzati képviselője arról beszélt, hogy az új intézménynek köszönhetően a bölcsődés kortól az óvodásokon át egészen az általános iskola végéig minden oktatási szint megjelenik a Móravárosban. – Bízok abban, hogy a körzetben a jövőben is hasonló fejlesztések valósulnak meg, amelyek tovább növelik az itt élők komfortját, és büszkeségét – fogalmazott.

– Bács-Kiskun vármegye egy jól működő megye, mert itt közösség, értékrend és fantázia van, ami a településfejlesztésben előre mutat. Az az összefogás, ami Kiskunfélegyházán megvalósul, példaértékű – erről már dr. Mák Kornél, a vármegye közgyűlésének alelnöke beszélt. – A zöldövezetben kialakított lenyűgöző épület egy nevelési intézmény, az itt dolgozók olyan alapokat tesznek le a kisgyermekek számára, amire később az egyéniségük épülni tud. A mai piacorientált világban a szeretetközpontúság, a nevelők attitűdje, a család és a környezet is meghatározó a fiatalok életében – tette hozzá.

Az elkészült épület egy hagyományos szerkezettel épített, egyszintes középület, amely a Móraváros és Bikahegy városrészében lévő Szivárvány Személyes Gondoskodást Nyújtó Intézmény Csanyi úti telephelyének a területén belül épült fel. Az 516,38 négyzetméter alapterületű, egyszintes épület 28 kisgyermek ellátására alkalmas. Az épülethez és a csoportszobákhoz szervesen kapcsolódik a fákkal teli árnyas kert és játszóudvar, így a legkisebb félegyháziak igazán természetközeli és egészséges környezetben nevelkedhetnek.

G. E.

Fotó: Fantoly Márton
               

Kövessen minket a Facebookon is!