Helyi hírek 2023. szeptember 23. 15:00

Testvérvárosi vendégeink a Libafesztiválon

Képgaléria
Testvérvárosi vendégeink a Libafesztiválon
2018-ban, Kiskunfélegyháza újratelepülésének a 275. évfordulója alkalmából városunk és Jászfényszaru között letekert kerékpáros emléktúra óta tartjuk testvérvárosunk kerékpárosaival a kapcsolatot. Barátaink azóta is aktívan vesznek részt városunk programjaiban.

Az idén májusban itt voltak a Petőfi-emlékfutamban, ahol dobogós helyezéseket értek el. Minden évben van egy nagyobb távú közös kerékpártúra, amit az idén mi szerveztünk. Az időjárás kegyes volt hozzánk. A libafesztivál első napján a gyönyörű, már-már őszies színekbe forduló nyárvégi alföldi tájon 125 km-t tekertünk. A Kiskunfélegyháza – Pálmonostora – Pusztaszer – Ópusztaszer – Kistelek – Csengele – Jászszentlászló – Bugac – Kiskunfélegyháza kerékpártúrát az Ópusztaszeri Nemzeti Emlékpark, valamint a Bugac, Aranymonostori ásatások megtekintésével szakítottuk meg.

Másnap, szombat reggel fáradságot nem ismerve, a főzés örömével és a verseny izgalmával átitatva vettek részt a fesztivál egyik fő attrakciójában a ,,Fényszarui Tekergők’’. A Ki-Mit-Tud sütni-főzni libából verseny sültek kategóriájában indultak. A délre elkészült „Fényszarusi libás batyu – Galibatyu’’ a zsűri tetszését is elnyerte, különdíjjal jutalmazta. Az esti programokban a városháza dísztermét is megtekinthették.

Külön köszönjük Csányi József polgármester úrnak, hogy időt szakított ránk és személyesen mutatta meg városunk építészetének egyik csodáját. A vasárnap délelőtti ellazulás a Félegyházi Termál Parkfürdőben, a közös programok záróeseménye volt.

Jászfényszarui barátainknak köszönjük, hogy jelenlétükkel megtiszteltek bennünket, részt vettek városunk egyik legszínvonalasabb rendezvényén!

Kovács Gyula
             

Kövessen minket a Facebookon is!