Program 2023. szeptember 27. 08:00

Kilencedik Mezgé Piknik, második Mezgé Futam

Kilencedik Mezgé Piknik, második Mezgé Futam
Kilencedik alkalommal nyílnak meg a Déli ASzC Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium Csongrádi úti tangazdaságának kapui, hogy egy jó hangulatú pikniken megvendégeljék a városlakókat szeptember 30-án, szombaton.



A lovas-, gasztro- és családi napon a már hagyományosnak számító programelemek természetesen nem hiányozhatnak a sorból – tudtuk meg Rózsa Pál igazgatótól. Lesz kutyaszépségverseny, magyar kutyafajták bemutatója, mezőgazdasági gépkiállítás és bemutató, lovagoltatás, állatsimogató, állatbemutató idegenvezetéssel, autós, motoros szimulátorok, istállókiállítás, gasztropiac kóstolóval.



A reggel 9 órakor kezdődő programok sorában újra helyet kapott két, tavaly útjára indult elem is: a traktoros felvonulás és a Mezgé Futam. Mindkét program nagy érdeklődés mellett zajlott az előző évben és természetesen mindkét eseményt kibővítették.



A traktoros felvonulás végén a mezőgazdasági gépekkel ügyességi verseny és bemutató veszi kezdetét, a futóesemény pedig két hosszú távval gazdagodott.

Kamocsa Dorisz, a futóesemény szervezője elmondta, hogy a piknik amúgy is színes programpalettájába próbálták beilleszteni ezt a sporteseményt, úgy véli a tavalyi futam sikerét figyelembe véve megvalósult. Természetesen az apróbb hibákból tanultak, ezeket igyekeznek idén kiküszöbölni. Azoknak a sportolóknak is szerettek volna kedvezni, akik edzéstervek szerint dolgoznak, és komolyabb távokat futnak, így 5 és 10 kilométeres futamot is indítanak. Dorisz elmondta, hogy a több mint 200 hektár területtel rendelkező tangazdaság bőven ad helyet ezeknek a távoknak, hiszen a szántóföldek közötti földúton remek terepfutásra alkalmas pályát alakítottak ki. Körülbelül 200 méter aszfalt mellett, földút, homokút és lucernatábla széle is helyet kap a körön, de a táv alatt őzek, nyulak, fácánok is láthatók és némi emelkedőt is rejt a futam. Szeretnék, hogy a versenyen résztvevők 8:30-ig vegyék át rajtszámaikat, hiszen 9 órakor indulnak a kisebb távok, majd 9:30-kor az 5 és 10 kilométer.

Nevezhető távok: Bulifutam 1,3 km, 5 km, 10 km, Gyerekfutam (8 éves korig) kb. 200 m.

Online nevezés: https://docs.google.com/.../1XDaSDcuW4G5a9EuN.../edit

Z. A.
             

Kövessen minket a Facebookon is!