Helyi hírek 2023. szeptember 27. 12:00

Megtartották a szeptemberi bizottsági üléseket

Képgaléria
Megtartották a szeptemberi bizottsági üléseket
Megtartották a városüzemeltetési és környezetvédelmi, a művelődési és szociális, a jogi és a gazdasági bizottságok üléseit szeptember 25-én és 26-án a városháza tárgyalójában, hogy előkészítsék és megvitassák a szeptember 28-ai képviselő-testületi ülés napirendi pontjait.

Szabó József, a városüzemeltetési és környezetvédelmi bizottság megbízott elnöke röviden vázolta az elhangzottakat: – Nyolc napirendi pontot tárgyalt meg a bizottság. Egyebek mellett több támogatási kérelem érkezett hozzánk, és támogatta a bizottság a Csanyi úton megvalósuló kerékpárút ügyét is, amihez az önkormányzat anyagi fedezetet nyújt.

– A művelődési és szociális ügyekkel foglalkozó bizottság a Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíjrendszerhez való csatlakozásról tárgyalt, valamint a Kiskunfélegyházi Platán Utcai Általános Iskola közössége kérelmet nyújtott be az önkormányzathoz, miszerint két emléktáblát szeretnének elhelyezni az iskola aulájában: az egyiket Meizl Ferenc, az alapító igazgató tiszteletére, a másikat az intézmény 40 éves fennállásának emlékére. Elfogadtuk Magony Bence, az Atlasz Gym edzőterem egykori alapítójának tiszteletére kihelyezett emléktábla-kérelmet is – mondta el dr. Ónodi Izabella, a bizottság elnöke.

A jogi ügyekkel foglalkozó bizottsági ülést dr. Réczi László elnök igazolt távollétében Szamosi Endre tartotta meg, aki az alábbiak szerint foglalta össze az elhangzottakat: – Döntöttünk a vásárokról és piacokról szóló önkormányzati rendelet módosítása tárgyában. Erre azért volt szükség, mert az önkormányzat által alkalmazott gombavizsgáló elhalálozását követően nem sikerült gomba-szakellenőrrel szerződni, így a továbbiakban a piacon nem lesz lehetőség a szedett, gyűjtött gombák árusítására. A törvényi előírás értelmében ugyanis az étkezési célra forgalomba kerülő vadon termett gombák gyűjtéséről, feldolgozásáról, forgalomba hozataláról szóló rendelet szerint gombaminősítést csak gomba-szakellenőr végezhet.

– A Csanyi úti kerékpárút ügyében született döntés: Kiskunfélegyháza Város Önkormányzatának kiemelt célja és feladata a biztonságos közlekedés és az ahhoz szükséges infrastrukturális feltételek megteremtése. A megnövekedett kerékpáros és gépjárműforgalom okozta problémák megoldása, az ezzel járó kockázatok csökkentése. Itt található városunk egyik legnagyobb ipari területe, ahol a működő cégek, vállalkozások több ezer embert foglalkoztatnak. Emellett egyéb létesítmények, intézmények elérhetősége is kizárólag a Csanyi úton keresztül lehetséges. Az előzetes műszaki egyeztetések alapján első ütemben a Szentesi út – Csanyi út – vasúti átjáró közötti aszfaltburkolatú kerékpárút tervezési feladatai valósulnak meg. Ezen felül döntés született emléktáblák elhelyezése, illetve a Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíjrendszer támogatásának tárgyában – tudtuk meg Gyenes Attilától, a gazdasági bizottság elnökétől.

V. B.
                              

Kövessen minket a Facebookon is!