Helyi hírek 2023. szeptember 30. 16:00

Kecskeméti csomagautomatán a Posta kreatív versenyének győztes alkotása

Kecskeméti csomagautomatán a Posta kreatív versenyének győztes alkotása
A Magyar Posta Zrt. „Csinosíts csomagautomatát!” design versenyének legjobb alkotásai közül az egyik mostantól egy kecskeméti MPL csomagautomatán is megtekinthető.

A Magyar Posta májusban útjára indított „Csinosíts csomagautomatát!” elnevezésű design-tervező versenyére bárki beküldhette saját készítésű grafikáját. A pályázatra ezernél is több alkotás érkezett, amelyek közül egy szakmai zsűri választotta ki a legjobb 20 pályaművet. A végeredményről a társaság Facebook-oldalára beérkező 55 ezer közönségszavazat döntött.

A legjobbnak ítélt alkotás a kecskeméti születésű Szénási Tünde által tervezett "Cső(r)posta" lett, amely matricaként életnagyságban is rákerült a tervező szülővárosában a Kálvin tér 10-12. szám alatt található 1. posta előtti MPL csomagautomatára.

– A Magyar Posta „Csinosíts csomagautomatát!” versenyének köszönhetően az MPL csomagautomatáink valódi műalkotásokká váltak. Bízunk benne, hogy ügyfeleink is felfigyelnek egyedi megjelenésű automatáinkra, és még nagyobb kedvvel használják a Posta csomagautomatáit csomagfeladásra és -átvételre – mondta dr. Balczó Barnabás a Magyar Posta Zrt. elnök-vezérigazgatója.

A kezdeményezésnek köszönhetően összesen 4 automata kapott egyedi design-t. A Posta ügyfelei Kecskeméten kívül Szegeden és két további budapesti helyszínen még fél évig csodálhatják meg az első három helyezett és a különdíjas alkotást. Emellett a 20 döntős pályaművet egy időszakos kiállítás keretében a budapesti Benczúr Ház Rendezvényközpont Étterem Kávézójában is meg lehet tekinteni.

A helyezetteket és a díjazott alkotásokat megjelenítő csomagautomaták:

1. helyezett: Szénási Tünde: „Cső(r)posta” – Kecskemét 1. posta előtti 364. számú MPL csomagautomata (cím: 6000 Kecskemét, Kálvin-tér 10-12.)



2. helyezett: Takács Norbert: „A masina titka” – Szeged Nagyáruház melletti 190. számú MPL csomagautomata (cím: 6723 Szeged, Jókai utca 1.)



3. helyezett: Molnár Elizabet: „Irka-Firka” – XI. ker. Bp. Fehérvári út – Andor utca SPAR-nál lévő 759. számú MPL csomagautomata (cím: 1119 Budapest, Fehérvári út 161.)



Különdíjas: Szlatinszki Imola: „Állatosan játékos” – Budapest, XIII. kerület, Jász utca – Tahi utca Penny-nél lévő 193. számú MPL csomagautomata (cím: 1135 Budapest, Jász utca 105)
                   

                 

Kövessen minket a Facebookon is!