Helyi hírek 2023. szeptember 28. 13:00

Ismeretterjesztő kutatóállomást adtak át a könyvtárban

Képgaléria
Ismeretterjesztő kutatóállomást adtak át a könyvtárban
„Gondolkodj ökosan!” szlogennel ismeretterjesztő kutatóállomást és közösségi alkotópontot adták át a Petőfi Sándor Városi Könyvtárban, szeptember 28-án. Az Ifjúsági sarokban kialakított állomás játékos formában kalauzolja a fiatalokat a zöldenergia, a biológia és a csillagászat világába.

– A Nemzeti Kulturális Alap pályázatán elnyert 450 ezer forintos támogatásból alakítottok ki az állomást. Az alkotópont célja, hogy a fiatalok jobban megismerjék a környezetünket, és bővítsék a zöldenergiával, biológiával és csillagászattal kapcsolatos ismereteiket – fogalmazott az átadón Abonyi Szilvia könyvtárigazgató. Hozzátette azt is, hogy a támogatásból rengeteg játékot, oktatóeszközt, gurulós polcokat és szelektív hulladékgyűjtőket szereztek be, többek között mikroszkópot, mikropreparátumokat, csillagászati modelleket, napelemes építőkészleteket és számos, a környezetvédelemhez kapcsolódó társas- és kártyajátékot.

Tóth-Kovács Nikolett könyvtáros, a pályázat koordinátora azt hangsúlyozta, hogy az eszközök és játékos feladatok révén a csillagászat, a biológia és a zöldenergia világát a fiatalok saját maguk fedezhetik fel, okosan és környezetbarát gondolkodással.

A zuzmófallal és floráriummal díszített alkotópontot a fiatalok egyénileg és közösen is használhatják, sőt, csoportokat is várnak játékos foglalkozásokra. Az átadót követően az ismeretterjesztő kutatóállomást a Platán Utcai Általános Iskola hatodik osztályos diákjai vették birtokba.

G. E.

Fotó: Fantoly Márton
             

Kövessen minket a Facebookon is!