Helyi hírek 2023. szeptember 28. 17:00

Elindult a KEVE

Elindult a KEVE
Közlekedjünk Együtt, Vigyázzunk Egymásra – biztonságos közlekedésre nevelő program indult kisgyermekeknek és kamaszoknak egyaránt.



Kecskeméten, a Hírös Agóra Kulturális és Ifjúsági Központ adott otthont a Közlekedjünk Együtt, Vigyázzunk Egymásra ( KEVE) elnevezésű Konferenciának, szeptember 27-én.



Vármegyénkben a 2023-24-es tanévben 74 oktatási intézmény 122 első osztályában kezdődött meg a biztonságos közlekedésre nevelő program. A kidolgozott tematika alapján egy tanévben 10 alkalommal – havonta egy órában – lesz közlekedési tanóra, ahol a pedagógus 30 percben leadja a tananyagot, a fennmaradó 15 percben pedig a jelenlévő egyenruhás rendőr kérdésekkel, beszélgetéssel ellenőrzi, hogy a gyerekek megértették-e a hallottakat. A mostani konferencia ennek a közös projektnek az apropójából jött létre; a pedagógusok és az iskolarendőrök a programmal kapcsolatos előadásokat hallgathattak meg.



A rendezvényt dr. Gulyás Zsolt r. dandártábornok, vármegyei rendőrfőkapitány nyitotta meg. Az eseményen Plesovszkiné Ujfaluczki Judit – a Szegedi Tankerület vezetője – Mucsiné Szabolcski Ágnes és Rapcsákné Polyák Andrea, Vad Róbert r. őrnagy és Dr. Pőcze Tünde r. őrnagy tartottak előadásokat, illetve válaszoltak a jelenlévők kérdéseire.



Az eseményt dr. Vaslóczki Ferenc r. ezredes, rendészeti rendőrfőkapitány-helyettes beszéde zárta – számolt be a police.hu.
     

Kövessen minket a Facebookon is!