Helyi hírek 2023. szeptember 28. 20:00

Elindult a szilveszteri futást megelőző rajzpályázat

Képgaléria
Elindult a szilveszteri futást megelőző rajzpályázat
Ismét rajzpályázatot hirdet a szilveszteri futáshoz kapcsolódva Kiskunfélegyháza Város Önkormányzata és a Jogging Plus Sportegyesület – jelentették be sajtótájékoztatón szeptember 28-án, délután.

Idén harminckettedik alkalommal állnak rajthoz, december 31-én a résztvevők a Jótékonysági Jogging Plus Szilveszteri Futás – Rollsped Futamán. A futóesemény idén is teljes mértékben jótékony célt szolgál, hiszen a nevezési díjak és a felajánlások 100 százalékban a Kiskunfélegyházi Napköziotthonos Óvodák javát szolgálja, azt fejlesztőeszközökre, bővítésre fordítják. A sajtótájékoztatón megjelent Balla László és Rosta Ferenc, Kiskunfélegyháza alpolgármesterei, Csernus Krisztina, a Kiskunfélegyházi Napköziotthonos Óvoda Intézményvezetője, Szűcs-Szabó Sándor, a Rollsped Kft. ügyvezetője, a rendezvény főtámogatója, Lajos Norbert, a Nor-Bike Kft. ügyvezetője, Horváth Gyula, a FORNETTI KFT. Közép–Magyarország régióvezetője, Németh László, a Jogging Plus Sportegyesület elnöke, Kószó Éva, a Jogging Plus SE sportmenedzsere és rendezvényszervezője. (A Dél-100 Kft. képviselője, Fekete Krisztina betegség miatt nem tudott megjelenni.)

Az eseményen Németh László köszöntötte a megjelenteket, ismertette a pályázat fontos elemeit. Elmondta, hogy az elmúlt évek tapasztalatai alapján több mint 100 gyermekrajzot várnak, amelyekből a zsűri kiválasztja majd azokat az alkotásokat, amelyek a futópólókat is díszítik majd és a legjobb 50 rajzot egy kiállításon megtekintheti a közönség.

Szűcs-Szabó Sándor a Rollsped Kft. ügyvezetője, az esemény fő támogatója ismertette a választható témákat, amelyek az idén a következők:  

– Legszebb álmom,

– Mi leszek, ha nagy leszek?,

– Mesevilág.

Megtudtuk, hogy az alkotásokat óvodánként kell elküldeni a Dózsa Óvodába személyesen Csernus Krisztina intézményvezetőnek, vagy postai úton a 6100 Kiskunfélegyháza, Mezősi Károly u. 2. számra. A borítékra kérik, hogy írják rá: „Szilveszteri futás rajzpályázat”. A pályázaton minden köz- vagy magánóvodába járó 5-7 éves óvodás részt vehet, az alkotások technikája lehet zsírkréta, ceruza, festék, filctoll, a mérete ne legyen nagyobb A/4-es méretnél. Kérik, hogy a rajz hátoldalára írják rá a pályázó nevét, életkorát, óvodájának nevét, az óvodai csoport nevét, a települést és a pályázat témáját. Beküldési határidő: október 27., péntek 12 óra.

Balla László alpolgármester a tájékoztatón elmondta, hogy öröm együtt lenni újra ezzel a szervezőcsapattal. A harminckettedik alkalom azt jelenti, hogy ez egy olyan kezdeményezés, ami teljes mértékben életképes, és ami évente növeli a létszámot. Az elmúlt években még az időjárás is mindig ideális volt december 31-én. Hangsúlyozta, hogy 600-700 induló már egy olyan szint, ami megsüvegelendő és ez köszönhető a jó szervezésnek, a jó hangulatnak.

– Itt mindenki tudja, hogy eltölthet néhány jókedvű órát, és azok is tudják teljesíteni ezt a távot, akik nem rendszeres futók. Nem sok olyan rendezvény van a városban, ami ennyi évet megélt – fogalmazott, majd biztosította a szervezőket a városvezetés támogatásáról. Örömét fejezte ki az idei témát illetően és megköszönte a szervezőknek és a támogatóknak a munkáját.

Csernus Krisztina köszönetet mondott a szervezőknek, a támogatóknak, hiszen – ahogy fogalmazott – valószínűleg hatalmas munka áll mögötte, hogy egy régiót megmozgatnak egy sportesemény kapcsán. – Számomra nagyon szép és szimpatikus, hogy a karácsonyi ünnepkör körül, amikor van egy gyönyörű karácsony, majd a szilveszter, ott van egy közösségformáló erő, a gyerekek családjukkal kimennek a szilveszteri futásra, és a saját alkotásaikból nyíló tárlatot is megcsodálhatják, ennél szívhez szólóbbat nem tudok elképzelni. Sőt, maga a téma is idén nagyon gyermekcentrikusra sikeredett, ez egy varázslatos rendezvény lesz idén. Nagyon szépen köszönjük azokat a támogatásokat, amelyekből majd az óvodák részesülnek – fogalmazott Csernus Krisztina.

Lajos Norbert, a Nor-Bike Kft. ügyvezetője megköszönte, hogy idén is részesei lehetnek ennek a kiváló eseménynek és biztosította a megjelenteket, hogy a tombola fődíjért idén is ő felel, és reméli, hogy sok embert mozdít meg emiatt is a sportesemény.

Az esemény mottója: „Zárjuk együtt az évet egy jó cselekedettel! Támogassuk futva az óvodás gyermekeket!”

A rendezvény fővédnöke Csányi József polgármester, védnökei: Balla László és Rosta Ferenc alpolgármesterek. Főtámogatója: Szűcs-Szabó Sándor, a Rollsped Kft. ügyvezetője.

A pályázatokat hattagú zsűri bírálja majd el, amelynek vezetője Szűcs-Szabó Sándor. További tagok: Csernus Krisztina, a Kiskunfélegyházi Napköziotthonos Óvodák vezetője, Fekete Krisztina a Dél-100 Kft. képviselője, Lajos Norbert, a Nor-Bike Kft ügyvezetője, Lencsés Sándor, a Fornetti Kft. Magyarországi Franchise és Concept üzletág igazgatója és Németh László, a Jogging Plus Sportegyesület elnöke.

Az eredményhirdetés december 9-én, szombaton 15:30-kor lesz a városháza aulájában. A résztvevők emléklapot kapnak, az 50 legjobb rajzból pedig tárlat nyílik.

További információ a [email protected] email címen kérhető Csernus Krisztina intézményvezetőtől.

Z. A.

Fotó: Fantoly Márton
          

Kövessen minket a Facebookon is!