Helyi hírek 2023. október 1. 14:00

A Szent István Templom hírei

A Szent István Templom hírei
Évközi 26. vasárnap – A szentírás vasárnapja – 2023. október 1.

1. Októberben minden nap közösen imádkozzák a rózsafüzért a templomban.
Hétköznapokon az esti szentmise után, szombaton és vasárnap pedig az esti szentmise előtt, ¼ 5-től.

2. Október 5-én, csütörtökön délután 4 órakor szentségkitétellel csendes szentségimádás kezdődik papi és szerzetesi hivatásokért.

3. Jövő vasárnap, október 8-án, délután 4 órakor lesz a Rózsafüzér-társulat találkozója. Várják azok jelentkezését, akik szeretnének csatlakozni a társulathoz. Kérik a koszorúvezetőket, hogy egyeztetett időpontban menjenek be a plébániára adategyeztetésre.

4. Egyházközségi zarándoklatot, kirándulást szerveznek október 14-én, szombaton Szabadkígyós, Doboz és Békéscsaba útvonalon. Indulás reggel 8 órakor a plébánia előtti parkolóból, érkezés az esti órákban. Ellátásról mindenki maga gondoskodjon.

5. Elkészült a templom vetítőrendszere. Nagyméretű TV készüléken láthatóak az imádság és énekszövegek. Akinek van lehetősége járuljon hozzá a költségekhez. Adományaikat Isten fizesse meg!

6. Dr. Bábel Balázs érsek atya megalapította a Szent Asztrik Imaközösséget azzal a céllal, hogy papi és szerzetesi hivatásokért imádkozzanak. Ehhez csatlakozva minden szentmise záró áldása előtt erre a szándékra imádkoznakmajd. Az imádság szövege ki lesz vetítve.

7. A Mária Rádió jelenleg nem fogható Kiskunfélegyházán, de ezen szeretnének változtatni. Kecskeméti egyházközségekkel összefogva megfelelő aláírás összegyűjtésével elősegíthetik, hogy városunkban és környékén fogható legyen a Mária Rádió adása. Aláírásukkal (amelyhez személyi igazolvány szükséges) a sekrestyében vagy a plébánián járulhatnak hozzá a kezdeményezéshez.
                       

Kövessen minket a Facebookon is!