Helyi hírek 2023. október 1. 13:00

Fontos három pontot gyűjtött csapatunk Kecskeméten

Fontos három pontot gyűjtött csapatunk Kecskeméten
A vármegye I. osztályú labdarúgó-bajnokság nyolcadik fordulójában a Kiskunfélegyháza csapata Kecskemétre utazott, hogy megvívjon az SC Hírös-ÉP Egyesület gárdájával. A találkozó nagy küzdelmet és vendéggyőzelmet hozott.

Azt szinte biztosra lehetett venni a találkozó előtt, hogy jó mérkőzésre lesz kilátás, és ez így is történt. Csapatunk már a játék kezdetétől támadólag lépett fel abban a reményben, hogy sikerül minél hamarabb gólt szereznie. Az első nagy lövést Molnár Edvárd eresztette el, de a kecskeméti kapus, Farkas Gaszton hárított. Később Budai Áron is megcélozta a kaput, de nem tudta eltalálni. Ebben az időszakban szinte egy kapura játszott a Kiskunfélegyháza, folyamatosan záporoztak a lövések a kecskeméti háló felé. Várható volt, hogy ennek előbb, vagy utóbb meg lesz az eredménye. Ez a 22. percben következett be, amikor is Szabó Dávid keresztlabdája a jobb oldalon megtalálta Oroszi Dánielt. A csatár nem sokat gondolkodott a lövésen, és kilőtte a jobb alsó sarkot, 0–1. Úgy tűnt, hogy a gól megnyugtatta a vendégeket, mert kicsit visszább vettek az iramból. Igaz, félóra elteltével újabb találatot ért el a Félegyháza Oroszi révén, de azt a játékvezető les címén érvénytelenítette. Két perccel később ismét helyzet adódott az elmúlt évi gólkirály előtt, de fejese elment a kapu mellett.

A második játékrész ott folytatódott, ahol az első befejeződött. A Kiskunfélegyháza támadott, a Hírös-ÉP védekezett, amit egy Urbán Pál kapufa is jelzett. A másik oldalon Gréczi Gábor lövését kellett Nagy Szabolcsnak bravúrral hárítania, majd egy újabb Gréczi próbálkozást is ártalmatlanított a kiskunfélegyházi hálóőr. A hazaiak egyre biztosabban játszottak, de nem sikerült gólt elérniük. A mérkőzés hajrájában egy szabadrúgást követen, még Farkas kapus is előre ment fejelni, de ez a próbálkozása sem sikerült a Hírös-ÉP-nek, így maradt az eredmény.

A találkozó összképe alapján, bár az eredmény szoros lett, de a Kiskunfélegyháza megérdemelten vitte haza a három pontot. Akár nagyobb arányú győzelmet is arathatott volna, ha egy kicsit jobban összpontosítanak a fiúk. Az SC Hírös-ÉP egyesület ennek ellenére jó gárda, és biztosan fognak majd borsot törni más ellenfél orra alá. Csapatunk ezzel a fontos győzelemmel feljött a tabella harmadik helyére.

SC Hírös-Ép Egyesület – Kiskunfélegyháza: 0 – 1 (0 – 1)

Kecskemét, vezette: Allaga Iván (Topálszki Szabin, Bányai Dorottya)

SC Hírös-Ép: Farkas G. – Palatinus, Farkas A., Maczelka (Gréczi 46.), Balog, Patvaros, Puskás, Parázs, Nemesvári (Szakter 77.), Horváth Z., Nna nna (Szász 4.).
Vezetőedző: Nagy Krisztián.

Kiskunfélegyháza: Nagy Sz. – Vén, Szűcs, Magony, Budai (Kanyó 64.), Oroszi (Nagy D. 75.), Nagy V. (Kőrös 87.), Szabó D. (Erős 75.), Ábel (Szabó P. 64.), Urbán, Molnár.
Vezetőedző: Némedi Norbert.

Gól: Oroszi a 22. percben. Sárga lap: Horváth Z. 88., Gréczi 89. illetve Ábel 49., Szabó D. 57., Szabó P. 91. perc.
                  

Kövessen minket a Facebookon is!