Kultúra 2023. október 2. 17:45

Zeneszóval telt meg a kéttornyú templom

Képgaléria
Zeneszóval telt meg a kéttornyú templom
A Zene Világnapja alkalmából koncerteztek a város művészeti csoportjai október elsején a Szent István Templomban.

Yehudi Menuhin világhírű hegedűművész kezdeményezésére és javaslatára az UNESCO október 1-jét a Zene Világnapjának nyilvánította. A jeles évfordulót 1975 óta ünneplik a világ minden pontján. Városukban a Kiskunfélegyházi Ifjúsági Fúvószenekar, a Kiskunfélegyházi Zenebarátok Kórusa és a Kiskunfélegyházi Koncert Fúvószenekar adott közös hangversenyt.

A koncert első műsorszámával az október elsején születésnapját ünneplő Balázs Árpád zeneszerzőt köszöntötték. A Kiskunfélegyházi Ifjúsági Fúvószenekar Kis-Fekete Vilmos vezényletével a zeneszerző Előjáték című művét adta elő. Ezt Johann Sebastian Bach egyik korálja és John Edmondson a Nagypapája órája című műve követte.

A Kiskunfélegyházi Zenebarátok Kórusa Vili Balázs vezényletével négy műsorszámmal készült, többek között Szokolai Sándor: Áldjuk Isten nagy kegyelmét és Kodály Zoltán: Pange lingua című műveivel. Orgonán közreműködött Bolla Julianna, a Kiskunfélegyházi Balázs Árpád Alapfokú Művészeti Iskola tanára.

Az estet a Kiskunfélegyházi Koncert Fúvószenekar műsora zárta. Tóth László vezetésével felcsendült – többek között – Pécsi József: Arany és ezüst keringő és John Williams: Schindler listája című művei. Szólót játszott Szeriné Bíró Ágnes, a Kiskunfélegyházi Balázs Árpád Alapfokú Művészeti Iskola tanára.

A hangverseny a szokásokhoz híven a Már nyugosznak a völgyek darab közös éneklésével zárult.

G. E.

Fotó: Horváth-Szabó Ákos   
     

Kövessen minket a Facebookon is!