Helyi hírek 2023. október 4. 17:30

Országos Haditorna verseny megyei döntőjén bizonyultak legjobbnak a gimisek

Országos Haditorna verseny megyei döntőjén bizonyultak legjobbnak a gimisek
Országos Haditorna verseny Bács-Kiskun vármegyei döntője zajlott szeptember 28-án, csütörtökön, Ballószögön. A Móra Ferenc Gimnázium csapata második alkalommal vett részt a megmérettetésen, ahol idén 17 csapatból (ebből 7 kadétiskola) a legjobbnak bizonyultak.

Bozóné Rosta Eszter, a gimnázium pedagógusa, a csapat szervezője elmondta, hogy tavaly, amikor hírt kaptak a versenyről elhatározták, hogy részt vesznek rajta. Történelem szakosként mindig közel állt hozzá a téma, illetve három csapatnyi lelkes diákot is találtak, így már akkor belekóstoltak a katonai versenyzésbe. Akkor a hatodik helyezésig menetelt a legjobb csapatuk, de kiemelte, hogy teljesen tapasztalatlanokként vettek részt rajta. A szellemi megmérettetés is a verseny fontos eleme, ahol már akkor látszott, hogy a gimisek tökéletesen veszik az akadályokat.

A tavalyi esemény végén már jelezték a diákok, hogy idén is szívesen versenyeznek, így elkezdődött a felkészítés, ahol a szellemi feladatokban Eszter, a fizikai részében Móczár Zoltán, illetve a lövészet, gránátdobás feladatokban Kiss-Fekete Zoltán trenírozta őket. Két remek csapat állt össze. Esélylatolgatás közben reménykedtek, hogy a legjobb ötben benne lesznek, de mivel javarészt rendészeti iskolákból, kadétiskolákból érkeznek a versenyző csapatok, így nem merték elbízni magukat.

A teljesített versenyszámok:
1. Mátrix labirintusfutás
2. Elsősegélynyújtás
3. Lézer váltófutás
4. Kézigránát (KGR) hajítás célba
5. Akadálypálya
6. Figyelés, tájékozódás, távbecslés
7. Fegyveres váltófutás.

Eszter elmondta, hogy hatalmas öröm és meglepetés volt számukra, amikor kiderült, hogy első helyen végeztek diákjaik. Nagyon büszke volt mindenki a csapatra: Balog Sára 11/D, Jellinek Levente 11/A, Trungel-Nagy Zalán 11/A, Szekeres Norbert 11/E osztályos tanulókra.

Ezzel a győzelemmel részvételi jogot szereztek a jövő tavaszi Országos Haditorna verseny döntőjére, ahol vármegyénket képviselik majd.

Z. A.
              

Kövessen minket a Facebookon is!