Helyi hírek 2023. október 6. 11:00

Megtartották a Darvas iskolában a 30. Mészáros Gyula emlékversenyt

Képgaléria
Megtartották a Darvas iskolában a 30. Mészáros Gyula emlékversenyt
Atlétikai versennyel emlékeztek Mészáros Gyulára, a legendás edzőre, testnevelőre október 5-én, a Darvas Általános Iskolában. A 30. alkalommal megrendezett emlékversenyen Kiskunfélegyháza összes általános iskolája képviseltette magát, valamint Soltvadkertről is érkezett egy diákcsoport. A megnyitó eseményen Balla László alpolgármester és Jankovszki Zoltánné Andrea, az intézmény vezetője köszöntötte az egybegyűlteket.

– Minden megemlékezést azzal kezdünk, hogy közösen a kollégákkal kilátogatunk Mészáros Gyula egykori testnevelő tanár kollégánk sírjához, ahol elhelyezzük a megemlékezés virágait. Gyula először kosárlabdázott, később választotta és honosította meg a Darvas iskolában az atlétika sportágat. Tanítási évei alatt rangos versenyeket rendeztek intézményünkben, de része volt tevékenységének a lakótelep kulturális életének fellendítése is. Mészáros Gyula halála óta minden ősszel megrendezzük az emlékversenyt, amin részt vesznek a térség és Félegyháza általános iskoláinak tanulói. Rövid- és hosszútávfutásban, távolugrásban és váltó számokban zajlik a verseny – mondta el Jankovszki Zoltánné Andrea.

Az összesített eredmények alapján I. helyezést ért el a Kiskunfélegyházi József Attila Sportiskolai Általános Iskola, II. helyet szerzett a Kiskunfélegyházi Platán Utcai Általános Iskola és III. lett Kiskunfélegyházi Dózsa György Általános Iskola. A versenynek otthont adó Kiskunfélegyházi Darvas Általános Iskola a IV. helyen végzett. A Darvas legeredményesebb sportolója Rácz Dániel lett, aki a Jankovszki Zoltán által felajánlott kupát vihette haza.

V. B.

 

Kövessen minket a Facebookon is!