Helyi hírek 2023. október 5. 12:00

Előkészítő foglalkozások a Batthyány suliban

Képgaléria
Előkészítő foglalkozások a Batthyány suliban
Nagy érdeklődés mellett első alkalommal rendezte meg a Batthyány Lajos Általános Iskola az iskola-előkészítő foglalkozását 32 nagycsoportos óvodás részvételével. A színes programban többféle feladatot oldottak meg a gyerekek.

A foglalkozásról Solymosiné Antalicz Tünde fejlesztőpedagógus, tanító a következőket mondta: – Számfogalmat és gondolkodást fejlesztettünk dominós feladattal, amelyben több érzékszerv bevonásával számláltunk mennyiségeket, egyeztettük a dominóképet a mennyiséggel és számnévvel (taps, lépegetés, ugrálás, állathang). Fejlesztettük az óvodások kézügyességét és képi megkülönböztető képességét vonalvezetéses feladattal és rejtett képek keresésével. Robotjátékot játszottunk, amelyben a robot szótagolva beszélt. A gyerekeknek gyümölcsök nevét kellett felismerniük szótagolás, majd magánhangzójuk alapján. Ez a gyakorlat fejleszti a hallási észlelést és differenciálást.

A mozgásfejlesztő feladatokkal játékosan segítettük az iskolakezdéshez szükséges alapkészségek és képességek fejlesztését. A gyerekek lelkesen végezték a mondókákkal kísért mozgásokat, amelyek számukra észrevétlenül az alapmozgások, az oldaliság megerősítését szolgálták. A keresztmozgások fejlesztését célzó játék vidám pillanatokat szerzett, jelezve, hogy ezen a területen még tudnak fejlődni. Nagyon élvezték az összetettebb feladatokat tartalmazó akadálypályát, amely az egyensúlyérzéküket, mozgáskoordinációjukat, térérzékelésüket fejlesztette és növelte a bátorságukat. A foglalkozáson a gyerekek kitartóan, aktívan és ügyesen dolgoztak, jutalomkártyákkal jutalmaztuk őket.

Nagyon lelkes, az új feladatokra fogékony gyermekekkel ismerkedhettünk meg, akiket szeretettel és új feladatokkal várunk a következő alkalomra. Köszönjük a szülőknek a támogató, segítő hozzáállást és azt, hogy elkísérték gyermeküket a foglalkozásra. A jelentkezők nagy száma miatt a következő iskola-előkészítőt bontott csoportokban tartjuk meg, a helyszín a Kiskunfélegyházi Batthyány Lajos Általános Iskola, keddenként és szerdánként 16:30-kor. A következő 2 esemény október 24-én és 25-én lesz Solymosiné Antalicz Tünde fejlesztő pedagógus és Bense Andrea tanító vezetésével.

         

Kövessen minket a Facebookon is!