Helyi hírek 2023. október 8. 18:00

Kétnapos makettkiállítás a művelődési központban

Képgaléria
Kétnapos makettkiállítás a művelődési központban
Kétnapos makettkiállítást rendeztek a kiskunfélegyházi Móra Ferenc Művelődési Központban, október 7-én és 8-án. A nyolcadik alkalommal megszervezett eseményre sokan voltak kíváncsiak, akik a kiállított miniatürizált figurákon és járműveken kívül élőben megtekinthették azok elkészítési metódusait, festésüket, valamint jó néhány LEGO-építményt is bemutattak a szervezők. Ezek mellett a vasútmodellezés képviselői is szívesen válaszoltak a felmerülő kérdésekre. A hétvégi programról Katona István, a Kiskunfélegyházi Makett Szakkör vezetője számolt be.

– Hozzávetőleges 30 makettező érkezett az eseményre, valamint Szolnokról egy hagyományőrző csoport is csatlakozott hozzánk. Emellett LEGO-bemutatóval is vártuk az érdeklődőket, akik a többek között Technic és a Friends tematikára épülő építményeket, járműveket tekinthettek meg. Meglepetésként Vincze Ferenc grafikus is elhozta jellemzően a repülés témájában készült képeit.

Érdekességként megtekinthető Márton Arnold atya két templom makettje is. Ő még számunkra is ismeretlen makettező volt, egy ismerős által kerültünk vele kapcsolatba. A legnagyobb modellünk a Star Wars filmekből ismert birodalmi romboló, ami teljes egészében kartonból készült. Tervezője, kivitelezője Török András hódmezővásárhelyi tagunk saját tervek alapján készítette el, ez mondhatni világszínvonalú megvalósítás. Ezekből is látszik, hogy igyekszünk minden évben valami újdonsággal kedveskedni a látogatóknak és reméljük, a jövőben további kiállításra is lesz lehetőségünk – zárta gondolatait Katona István.

Go For It Painting channel egy rövid összefoglalót készített az eseményről.

V. B.
       

Kövessen minket a Facebookon is!