Helyi hírek 2023. október 23. 10:00

Új kiadvány készült a városról

Új kiadvány készült a városról
Oázis a Kiskunság szívében címmel mutatja be Kiskunfélegyháza történetét, nevezetességeit, rendezvényeit, szállásait, vendéglátóhelyeit és aktív kikapcsolódási lehetőségeit a városról készült turisztikai kiadvány.

Városunk területe már a honfoglalás kora óta magyar lakta vidék.1774-ben a település mezővárosi rangot kapott Mária Teréziától és a 19. században épült ki az a városmag, amelynek jellegzetes épületei ma is meghatározói a félegyházi városképnek. A városok törzskönyvezésénél 1900. augusztus 15-én a közgyűlés a „Kiskunfélegyháza” nevet választotta. Többek között ezt is megtudja az, aki kezébe veszi a városról készült legújabb prospektust.  

– A turisztikai és városmarketing céllal készült kiadvány egy 8 évvel ezelőtti anyag frissített, kiegészített változata. Az önkormányzat és a Tourinform iroda készítette, magyar és angol nyelven, összesen 3000 példányban – tudtuk meg Olasz Anitától, a Tourinform iroda vezetőjétől.



A kiadvány látványos fotókkal és rövid leírásokkal mutatja be a város 18 nevezetességét, így például a városházát, a Kiskun Múzeumot, Petőfi Sándor szobrát, a város templomait, a Hősök Parkját és a platánfasort. Számos érdekesség kiderül a Zöldváros programról is, így például az, hogy 2019-ben hét városközponti park újult meg, összesen mintegy 4 hektár területen. A parkokba 600 féle növényt telepítettek és csaknem 200 madárodút helyeztek ki. A prospektusban helyet kaptak a város kiemelt rendezvényei, az ide látogatók számára elérhető szállás- és vendéglátóhelyek, valamint az aktív kikapcsolódási lehetőségek is.

Az ingyenes kiadvány a Tourinform irodában érhető el.

G. E.
                     

Kövessen minket a Facebookon is!