Helyi hírek 2023. október 10. 12:00

Új köntösben érkezik a vármegyei Prima-díj

Új köntösben érkezik a vármegyei Prima-díj
2023-ban a vármegye vállalkozói és cégei újra összefognak, hogy elismerjék és díjazzák a köztünk élő és dolgozó „hétköznapi hősöket”.

Borítókép: A megújult Prima-díj 2023 – Az égre törő íjász

A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ) Bács-Kiskun Vármegyei Szervezete jóvoltából 2005 óta minden évben átadják a vármegyei Prima-díjakat a kultúra, a tudomány és a sport legjelesebbnek ítélt képviselőinek, valamint díjazzák az év legsikeresebb vármegyei vállalkozóit, cégeit is.

– Nagy örömünkre szolgál, hogy idén szeptemberben ismét megkezdhettük a 2023. évre tervezett vármegyei Prima-díjak átadásának szervezési feladatait. Novemberben rendezük meg a vármegyénk egyik legrangosabb kulturális eseményének számító Prima-gálát, amelynek 18 éves hagyományát kívánjuk az idén is tovább folytatni – mondta Weninger Richárd, a VOSZ Bács-Kiskun Vármegyei Szervezetének elnöke.

– Ugyanakkor 2023 egyben a megújulás éve is – folytatta az elnök –, hiszen idéntől BOLDI kisplasztikája, az Égre törő íjászt megformázó alkotás kerül a három Prima-díjas és a Prima Közönségdíjas birtokába. Az íját a magasba emelő íjász alakja a teljesítmény és a tehetség szárnyalását jelképezi, amely üzenet összhangban áll a Prima-díj alapgondolatával és kifejezi a felfelé törekvés vágyát. Emelett a plasztika önmagában is mutatós és elegáns, bronzból készült alkotás, amelynek anyagi értéke mintegy félmillió forintot képvisel.

– A díj mögött álló vállalkozói összefogás célja, hogy minden évben elismerésben részesüljenek akár ismert, vagy kevésbé ismert Bács-Kiskun vármegyei személyek, akik saját területükön olyan példaértékűen végzik tevékenységüket, hogy azzal példaképekké válnak mindannyiunk számára. Legyen az egy koraszülöttek megmentéséért fáradozó doktornő, vagy egy korát meghazudtoló, fáradhatatlanul küzdő atléta, vagy akár egy „meseszerű” óvodákat tervező építészmérnök, mi szeretnénk őket felkutatni és megmutatni a tehetségükből mindazt az értéket, amitől ők a mi „hétköznapi hőseinkké” válnak azáltal, hogy tartalmasabbá, színesebbé teszik az életünket – fejtette ki a díjátadó gála házigazdája.

Weninger Richárd hangsúlyozta, hogy a rangos gálán 18. alkalommal átadandó Prima-díjak mellett, elismerésben részesülnek maguk a támogatók, vagyis a vállalkozók, cégek és vállalatok is. A gálán az Év vállalkozói díjakkal jutalmazzák majd a vármegye legsikeresebb és legeredményesebb vállalkozóit, illetve cégeit is, akik tevékenységükkel 2023-ban szintén példaértékűen tudtak teljesíteni – számolt be a vármegyei hírportál.
                         

Kövessen minket a Facebookon is!