Helyi hírek 2023. október 12. 08:00

Őszi dallamok a Barátság Énekkartól

Képgaléria
Őszi dallamok a Barátság Énekkartól
Őszi dallamok címmel, zenés-verses műsorral kedveskedett a Barátság Énekkar az érdeklődő közönségnek október 11-én, szerdán, a Móra Ferenc Művelődési Központban.

A megjelenteket Almási Emerencia, az intézmény munkatársa köszöntötte, aki elmondta, hogy az énekkar már 22 éve alkot egy közösséget és már több mint 100 fellépésen vannak túl városon belül és annak határain túl is. Legnagyobb büszkeségük, hogy 2014-ben a képviselő-testület a magyar nóta és a népdal szeretetéért és tolmácsolásáért díszoklevélben részesítette a csoportot. Megköszönte Nagy Ferenc énekkarvezető munkáját, aki lelkiismeretesen és a zene iránti hatalmas alázattal, példamutatóan egyengette eddig is és egyengeti ezután is a lelkes közösséget.

Nagy Ferenc megnyitó beszédében visszaemlékezett 63 évvel ezelőttre, amikor elköteleződött a zene, a népdalgyűjtés irányába. Akkor Tarjányi Ágostonnal közösen végezték a gyűjtőmunkát, amit egy helyi kiadvány is megemlít. Könnyes szemmel emlékezett gimnáziumi éveire, a szívében őrzött megannyi szép emlékre, és Kapus Bélára, aki mestere volt. Megtudtuk, hogy a katonai pályára lépése után is légierő kórusában kapott szerepet, majd onnan hazatérve is a zene töltötte ki szabadidejét. 22 éve szervezte meg a Barátság Énekkart, drága kis csapatnak nevezte a szeretetteljes közösséget. Jó szórakozást kívánt a megjelenteknek, majd szintetizátoros zenei összeállítással kezdte meg a műsort.

A későbbiekben az énekkar tagjaitól hallhattuk többek között a Nélküled, a Ne aggodalmaskodjál, Rózsabokor a domboldalon, Várjatok még őszirózsák, Fagyban, közepében a télnek, A szegedi csikós című dalokat, de verses közreműködők is felléptek, Bodor István és Kovács Gáborné személyében. A jó hangulatú műsort – mintegy keretként – újra szintetizátor muzsika zárta, ahol a közönség jókedvűen dúdolta a jól ismert dallamokat.

Z. A.

Fotó: Fantoly Márton
          

Kövessen minket a Facebookon is!