Helyi hírek 2023. október 13. 16:00

Félegyházán járt a Fehérlófia

Képgaléria
Félegyházán járt a Fehérlófia
Bábelőadást tartott a Ciróka Bábszínház a Lázár Ervin Program keretében a Batthyány iskola 5. osztályosainak a Balázs Árpád Alapfokú Művészeti Iskola Jankovszki Ferenc Koncerttermében.

A Ciróka Bábszínház repertoárjának kialakításában kiemelt szempont, hogy olyan előadásokkal ismertessék meg a gyerekeket, amelyek a magyar mondavilággal és annak szimbólumaival való találkozást teszik lehetővé. A Fehérlófia az egyik legősibb elemeket mutató tündérmesénk, illetve varázsmesénk. Főhőse, aki emberfeletti erővel születik ló anyától, egy igazi táltos. Erős ellenfelekkel találkozik, de legyőzi őket.

Az előadást Veres András rendezte, Lendváczky Zoltán egyszemélyben alakít minden szereplőt.

A történet a mágikus hármas szám köré szerveződik. Ez a szám, amely az Isten, az univerzum és az ember spirituális és intellektuális belső rendjének kifejezője, végigkíséri a mese cselekményét is, folyamatosan jelen van Fehérlófia útja során. Minden háromszor történik meg, a főszereplőnek három segítője van, három királylánnyal találkozik, és három sárkányt kell legyőznie. Rendkívüli kalandok és kihívások várják Fehérlófiát az Alvilágban és a Felvilágban is, hogy teljesíthesse küldetését.

A Ciróka Bábszínház félegyházi előadásából nem hiányzott semmi, ami egy izgalmas történethez elengedhetetlen: sárkányok, elrabolt királylányok, griffmadár, árulás és küzdelem. Aki ott volt az előadáson, még azt is megtudhatta, hogy mit eszik a Hétszünyű Kapanyányimonyók. 

Forrás: ciroka.hu, kultúra.hu, hiros.hu,batthyanysuli.hu
              

Kövessen minket a Facebookon is!